Plăcintă cu carne și mere
Să încerci noi și noi combinații de ingrediente, unele poate neașteptate, este o rețetă sigură pentru desfătări culinare. Merele și carnea de porc, de exemplu, nu se întâlnesc prea des în aceeași rețetă. Însă atunci când o fac, rezultatul poate fi delicios. Este cazul și cu această plăcintă.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu carne și mere
1 lingură untură
⅓ cană apă
350 grame făină
sare
½ cană lapte
100 grame bacon, tăiat în bucăți
1 ceapă, tocată
1 căței de usturoi, zdrobiți
500 grame carne tocată de porc
250 grame pulpă de porc, cubulețe
piper
oregano
½ măr, cubulețe
1 gălbenuș de ou, bătut
Cum să prepari plăcintă cu carne și mere
- Topește untura într-o tigaie la foc mic, adăugând și apa.
- Adaugă făina în mixerul pentru aluaturi împreună cu un pic de sare. Amestecă un pic cu lingurița, fă o adâncitură și toarnă în ea untura topită.
- Începe să mixezi, adăugând treptat și laptele. Mixează până obții un aluat, apoi lasă la dospit 1 oră.
- Încinge 1 linguriță de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă baconul și amestecă până când începe să se topească.
- Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le.
- Completează cu carnea tocată și cu pulpa de porc. Gătește până își schimbă culoarea.
- Asezonează cu sare, piper și oregano, adaugă mărul, amestecă și ia de pe foc.
- Întinde aluatul cu făcălețul cât să aibă 1 – 1 1/2 cm grosime. Taie cam 1/3 din el și pune deoparte.
- Transferă partea mai mare de aluat într-o tavă de copt cu margine detașabilă de dimensiuni ceva mai mici (14-16 cm diametru).
- Adaugă compoziția de carne și acoperă cu aluatul rămas.
- Unge cu gălbenușul de ou și lasă la cuptor 50 minute la 175 grade Celsius.