Plăcintă cu carne și mere

  • Difficulty: Mare
  • 2 hours and 20 minutes
  • 6 servings

Să încerci noi și noi combinații de ingrediente, unele poate neașteptate, este o rețetă sigură pentru desfătări culinare. Merele și carnea de porc, de exemplu, nu se întâlnesc prea des în aceeași rețetă. Însă atunci când o fac, rezultatul poate fi delicios. Este cazul și cu această plăcintă.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu carne și mere

1 lingură untură

⅓ cană apă

350 grame făină

sare

½ cană lapte

100 grame bacon, tăiat în bucăți

1 ceapă, tocată

1 căței de usturoi, zdrobiți

500 grame carne tocată de porc

250 grame pulpă de porc, cubulețe

piper

oregano

½ măr, cubulețe

1 gălbenuș de ou, bătut

Cum să prepari plăcintă cu carne și mere

  1. Topește untura într-o tigaie la foc mic, adăugând și apa.
  2. Adaugă făina în mixerul pentru aluaturi împreună cu un pic de sare. Amestecă un pic cu lingurița, fă o adâncitură și toarnă în ea untura topită.
  3. Începe să mixezi, adăugând treptat și laptele. Mixează până obții un aluat, apoi lasă la dospit 1 oră.
  4. Încinge 1 linguriță de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă baconul și amestecă până când începe să se topească.
  5. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le.
  6. Completează cu carnea tocată și cu pulpa de porc. Gătește până își schimbă culoarea.
  7. Asezonează cu sare, piper și oregano, adaugă mărul, amestecă și ia de pe foc.
  8. Întinde aluatul cu făcălețul cât să aibă 1 – 1 1/2 cm grosime. Taie cam 1/3 din el și pune deoparte.
  9. Transferă partea mai mare de aluat într-o tavă de copt cu margine detașabilă de dimensiuni ceva mai mici (14-16 cm diametru).
  10. Adaugă compoziția de carne și acoperă cu aluatul rămas.
  11. Unge cu gălbenușul de ou și lasă la cuptor 50 minute la 175 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *