Plăcintă cu carne tocată de porc și ciuperci

Vă e poftă cumva de o plăcintă? Haideți să facem astăzi una care se pretează a fi consumată la masa de prânz. Umplutura este una plină de proteină, cu carne tocată de porc și ciuperci. Prepararea necesită puțin timp, dar înarmați-vă cu răbdare fiindcă merită cu siguranță.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu carne tocată de porc și ciuperci
2 linguri ulei
½ praz, felii subțiri
450 grame carne tocată de porc
50 ml apă
sare
piper
100 grame ciuperci, cubulețe
2 linguri pătrunjel, cubulețe
3 ouă
2 linguri pesmet
200 grame aluat foietaj
1 lingură lapte
Cum să prepari plăcintă cu carne tocată de porc și ciuperci
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mic și călește prazul până când se înmoaie.
- Adaugă carnea de porc și mărește flacăra pentru a o rumeni.
- Toarnă apa și asezonează cu sare și piper. Gătește preparatul timp de 15 minute.
- Încinge uleiul rămas într-o cratiță și călește ciupercile până când capătă o culoare aurie.
- Amestecă ciupercile cu carnea tocată, 2 ouă, pătrunjel și pesmet. Amestecă totul până când se omogenizează.
- Așază jumătate din aluatul de foietaj într-un vas termorezistent, și vino cu umplutura de deasupra.
- Completează cu aluatul rămas.
- Unge plăcinta cu oul rămas, bătut cu puțin lapte.
- Dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.