Plăcintă cu carne tocată de porc și ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Vă e poftă cumva de o plăcintă? Haideți să facem astăzi una care se pretează a fi consumată la masa de prânz. Umplutura este una plină de proteină, cu carne tocată de porc și ciuperci. Prepararea necesită puțin timp, dar înarmați-vă cu răbdare fiindcă merită cu siguranță.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu carne tocată de porc și ciuperci

2 linguri ulei

½ praz, felii subțiri

450 grame carne tocată de porc

50 ml apă

sare

piper

100 grame ciuperci, cubulețe

2 linguri pătrunjel, cubulețe

3 ouă

2 linguri pesmet

200 grame aluat foietaj

1 lingură lapte

 

 

Cum să prepari plăcintă cu carne tocată de porc și ciuperci

  1. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mic și călește prazul până când se înmoaie.
  2. Adaugă carnea de porc și mărește flacăra pentru a o rumeni.
  3. Toarnă apa și asezonează cu sare și piper. Gătește preparatul timp de 15 minute.
  4. Încinge uleiul rămas într-o cratiță și călește ciupercile până când capătă o culoare aurie.
  5. Amestecă ciupercile cu carnea tocată, 2 ouă, pătrunjel și pesmet. Amestecă totul până când se omogenizează.
  6. Așază jumătate din aluatul de foietaj într-un vas termorezistent, și vino cu umplutura de deasupra.
  7. Completează cu aluatul rămas.
  8. Unge plăcinta cu oul rămas, bătut cu puțin lapte.
  9. Dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *