Plăcintă cu cartof și conopidă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții
Plăcintă cu cartof și conopidă

O plăcintă savuroasă, ce aduce laolaltă două legume extrem de versatile : cartoful și conopida. Vom folosi chiar și frunzele de conopidă la această rețetă, și le vom încorpora într-un sos bechamel, ce va aduce un plus de gust și consistență. Iar un aspect important este faptul că acestei plăcinte îi lipsește aluatul, acesta fiind înlocuit de o crustă de cartof.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu cartof și conopidă

5 cartofi, rași

sare

piper

2 ouă bătute

3 linguri smântână

1 conopidă, cu tot cu frunze

1 lingură unt

2 linguri făină

150 ml lapte

1 linguriță nucșoară

cașcaval ras (opțional)

parmezan (opțional)

Plăcintă cu cartof și conopidă - mod de preparare

  1. Adaugă cartofii rași într-un bol și amestecă-i cu 2 linguri de smântână, 1 ou bătut, sare și piper.
  2. Adaugă-i pe fundul unei tăvi rotunde de cuptor, cu un diametru de aproximativ 30 cm și presează-i bine.
  3. Dă-i la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
  4. Fierbe conopida timp de 20 de minute în apă clocotită.
  5. Într-o cratiță separată fierbe frunzele de conopidă timp de 10 minute și  apoi toacă-le mărunt.
  6. Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu.
  7. Adaugă făina și toarnă laptele. Amestecă cu un tel să omogenizezi. Asezonează cu sare, piper și nucșoară. Adaugă frunzele de conopidă.
  8. Amestecă oul rămas cu smântâna. Adaugă compoziția în sos și omogenizează cu telul.
  9. Mai ține sosul pe foc încă 2 minute și toarnă-l apoi peste cartofii copți în tavă.
  10. Adaugă conopida, cașcavalul ras și parmezanul.
  11. Dă plăcinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *