Plăcintă cu cartof și conopidă
O plăcintă savuroasă, ce aduce laolaltă două legume extrem de versatile : cartoful și conopida. Vom folosi chiar și frunzele de conopidă la această rețetă, și le vom încorpora într-un sos bechamel, ce va aduce un plus de gust și consistență. Iar un aspect important este faptul că acestei plăcinte îi lipsește aluatul, acesta fiind înlocuit de o crustă de cartof.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu cartof și conopidă
5 cartofi, rași
sare
piper
2 ouă bătute
3 linguri smântână
1 conopidă, cu tot cu frunze
1 lingură unt
2 linguri făină
150 ml lapte
1 linguriță nucșoară
cașcaval ras (opțional)
parmezan (opțional)
Cum să prepari plăcintă cu cartof și conopidă
- Adaugă cartofii rași într-un bol și amestecă-i cu 2 linguri de smântână, 1 ou bătut, sare și piper.
- Adaugă-i pe fundul unei tăvi rotunde de cuptor, cu un diametru de aproximativ 30 cm și presează-i bine.
- Dă-i la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Fierbe conopida timp de 20 de minute în apă clocotită.
- Într-o cratiță separată fierbe frunzele de conopidă timp de 10 minute și apoi toacă-le mărunt.
- Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu.
- Adaugă făina și toarnă laptele. Amestecă cu un tel să omogenizezi. Asezonează cu sare, piper și nucșoară. Adaugă frunzele de conopidă.
- Amestecă oul rămas cu smântâna. Adaugă compoziția în sos și omogenizează cu telul.
- Mai ține sosul pe foc încă 2 minute și toarnă-l apoi peste cartofii copți în tavă.
- Adaugă conopida, cașcavalul ras și parmezanul.
- Dă plăcinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.