Plăcintă cu ciuperci și praz

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Prazul și ciupercile fac casă bună împreună, iar rețeta de mai jos exemplifică perfect asta. Atunci când sunt călite în unt și înfășurate într-un aluat cald și crocant devin una din cele mai bune combinații. Iar la această plăcintă vom folosi foi cumpărate, deci nu vă va chinui prea mult în cazul în care nu vă pricepeți la aluaturi.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu ciuperci și praz

400 grame ciuperci, felii subțiri

2 linguri unt

2 linguri ulei de măsline

2 lingurițe usturoi, zdrobit

2 cepe roșii, tocate

200 grame praz, tocat

150 grame brânză Cheddar, rasă

unt topit

200 grame foi de plăcintă

4 ouă fierte

 

Cum să prepari plăcintă cu ciuperci și praz

  1. Pasează ciupercile într-un blender până când sunt bine mărunțite.
  2. Topește 1 lingură unt într-o tigaie aflată pe foc și adaugă uleiul de măsline.
  3. Adaugă usturoiul, ceapa roșie și prazul. Gătește-le timp de 15 minute, apoi mută-le din tigaie într-un bol.
  4. Topește restul de unt în tigaie și adaugă restul de ulei de măsline.
  5. Adaugă ciupercile, călește-le timp de 1 minute și adaugă compoziția de praz. Gătește timp de 10 minute.
  6. Amestecă compoziția rezultată cu brânza Cheddar.
  7. Așază foile de plăcintă într-o tavă de cuptor, păstrând una dintre ele pentru mai târziu. Unge-le cu unt topit.
  8. Așază compoziția de legume peste foi pe orizontală, în partea de mijolc, lăsând marginile libere în ambele părți.
  9. Așază ouăle fierte și strânge bine umplutura, folosind marginile libere de aluat. Vei obține astfel o formă de ruladă.
  10. Unge aluatul cu unt topit și rupe foaia de plăcintă rămasă.
  11. Dă plăcinta la cuptor pentru 15 minute, la 170 de grade Celsius!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *