Ingrediente necesare pentru plăcintă cu legume de toamnă, la cuptor
2 dovlecei, felii subțiri
1 vânătă, felii subțiri
1 ardei gras, tăiat julienne
2 cepe roșii, felii subțiri
2-3 morcovi, felii subțiri
4 roșii cherry
cimbru proaspăt
200 grame foi de plăcintă
3 linguri unt topit
2 linguri sos de roșii
4 frunze busuioc
3 căței usturoi, zdrobiți
Cum să prepari plăcintă cu legume de toamnă, la cuptor
- Așază feliile de dovlecel, vânătă, ardeiul gras, ceapa, morcovul și roșiile cherry într-o tavă de cuptor.
- Asezonează cu puțin cimbru proaspăt și dă legumele la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
- Așază foile de plăcintă peste o tavă rotundă de cuptor și unge-o pe mijloc cu 2 linguri de unt topit. Amestecă untul rămas cu usturoiul zdrobit.
- Unge foile cu sos de roșii și adaugă legumele coapte.
- Așază câteva frunze de busuioc proaspăt și unge legumele cu amestecul de usturoi și unt topit.
- Dă plăcinta la cuptor pentru încă 15 minute, la 180 de grade Celsius.