Plăcintă cu legume de toamnă, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Cum să te bucuri de savoarea unor legume de toamnă? Haideți să le coacem într-o plăcintă delicioasă! Aceasta de mai jos se face extrem de ușor, fiindcă am folosit aluat de cumpărat, ceea ce scurtează destul de mult timpul de gătire. Apoi, cuptorul devine cel mai bun prieten al nostru fiindcă el preia majoritatea treburilor. Tot ce aveți nevoie este puțină răbdare…

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu legume de toamnă, la cuptor

2 dovlecei, felii subțiri

1 vânătă, felii subțiri

1 ardei gras, tăiat julienne

2 cepe roșii, felii subțiri

2-3 morcovi, felii subțiri

4 roșii cherry

cimbru proaspăt

200 grame foi de plăcintă

3 linguri unt topit

2 linguri sos de roșii

4 frunze busuioc

3 căței usturoi, zdrobiți

Cum să gătești plăcintă cu legume de toamnă, la cuptor

  1. Așază feliile de dovlecel, vânătă, ardeiul gras, ceapa, morcovul și roșiile cherry într-o tavă de cuptor.
  2. Asezonează cu puțin cimbru proaspăt și dă legumele la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  3. Așază foile de plăcintă peste o tavă rotundă de cuptor și unge-o pe mijloc cu 2 linguri de unt topit. Amestecă untul rămas cu usturoiul zdrobit.
  4. Unge foile cu sos de roșii și adaugă legumele coapte.
  5. Așază câteva frunze de busuioc proaspăt și unge legumele cu amestecul de usturoi și unt topit.
  6. Dă plăcinta la cuptor pentru încă 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *