Plăcintă cu pere și nuci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Mai știi plăcintele pe care le mâncai cu atâta poftă la bunica? Ia încearcă și tu. Perele și nuca sunt de bază în cazul de față. E bine să pui scorțișoară, dar îndrăznește să pui și un pic de busuioc. Dacă adaugi și un pic de Amaretto nu se va supăra bunica, nu?

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu pere și nuci

150 grame nucă

80 grame unt

1 lingură ulei

2 pere, tăiate cubulețe

1/2 cană zahăr

2 lingurițe scorțișoară

1 lingură Amaretto

1 linguriță busuioc, tocat

4 foi de plăcintă

ulei

Cum să gătești plăcintă cu pere și nuci

  1.  Mărunțește nucile în blender.
  2.  Topește untul într-o oală la foc mic, apoi adaugă o lingură de ulei.
  3.  Adaugă perele și zahărul și amestecă, apoi completează cu scorțișoara.
  4.  Când perele încep să lase lichid, adaugă Amaretto și busuiocul și amestecă. Fierbe încă 5 minute.
  5.  Completează nuca mărunțită, amestecă și ia de pe foc.
  6.  Unge cu ulei două foi de plăcintă și așază-le una peste alta.
  7.  Adaugă cam jumătate din amestecul de pere gătite, apoi împăturește foile.
  8.  Procedează identic cu foile de plăcintă rămase și cu restul amestecului de pere.
  9.  Transferă plăcintele într-un vas ceramic termorezistent, unge-le cu puțin ulei, apoi bagă-le la cuptor 25 minute, la 190 grade C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *