Ingrediente necesare pentru plăcintă cu pere și nuci
150 grame nucă
80 grame unt
1 lingură ulei
2 pere, tăiate cubulețe
½ cană zahăr
2 lingurițe scorțișoară
1 lingură Amaretto
1 linguriță busuioc, tocat
4 foi de plăcintă
ulei
Cum să gătești plăcintă cu pere și nuci
- Mărunțește nucile în blender.
- Topește untul într-o oală la foc mic, apoi adaugă o lingură de ulei.
- Adaugă perele și zahărul și amestecă, apoi completează cu scorțișoara.
- Când perele încep să lase lichid, adaugă Amaretto și busuiocul și amestecă. Fierbe încă 5 minute.
- Completează nuca mărunțită, amestecă și ia de pe foc.
- Unge cu ulei două foi de plăcintă și așază-le una peste alta.
- Adaugă cam jumătate din amestecul de pere gătite, apoi împăturește foile.
- Procedează identic cu foile de plăcintă rămase și cu restul amestecului de pere.
- Transferă plăcintele într-un vas ceramic termorezistent, unge-le cu puțin ulei, apoi bagă-le la cuptor 25 minute, la 190 grade C.