Plăcintă cu ricotta și smochine

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 6 porții

Dacă te gândești la un desert deosebit, atunci ar trebui să te gândești și la această plăcintă. Cu o umplutură ușoară cu ricotta, vanilie și rom și o crustă crocantă, este ideală pentru atunci când nici nu ai mult timp la dispoziție. Dar vedeta este fără îndoială smochina, a cărei aromă fină se potrivește de minune cu celelalte.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu ricotta și smochine

30 grame unt

2 linguri miere

200 grame foi de plăcintă

2 foi de gelatină

400 grame ricotta

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură rom

3-4 smochine

 

Cum să prepari plăcintă cu ricotta și smochine

  1. Topește untul într-o tigaie la foc mic.
  2. Adaugă o lingură de miere și gătește-le împreună timp de 5 minute.
  3. Unge o tavă rotundă cu un diametru de 25 de cm cu 1-2 linguri din acel amestec.
  4. Așază foile de plăcintă, acoperind bine inclusiv marginile tăvii. Mai unge o dată foile și dă-le la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Lasă foile la înmuiat în apă rece timp de 5 minute.
  6. Amestecă ricotta într-o cratiță împreună cu esența de vanilie, mierea rămasă și romul.
  7. Scoate aluatul din cuptor și adaugă umplutura de ricotta.
  8. Taie smochinele în sferturi și așază-le peste crema de ricotta.
  9. Poți să mai adaugi puține frunze de mentă și fulgi de migdale trași la tigaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *