Plăcintă cu ricotta și smochine
Dacă te gândești la un desert deosebit, atunci ar trebui să te gândești și la această plăcintă. Cu o umplutură ușoară cu ricotta, vanilie și rom și o crustă crocantă, este ideală pentru atunci când nici nu ai mult timp la dispoziție. Dar vedeta este fără îndoială smochina, a cărei aromă fină se potrivește de minune cu celelalte.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu ricotta și smochine
30 grame unt
2 linguri miere
200 grame foi de plăcintă
2 foi de gelatină
400 grame ricotta
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură rom
3-4 smochine
Cum să prepari plăcintă cu ricotta și smochine
- Topește untul într-o tigaie la foc mic.
- Adaugă o lingură de miere și gătește-le împreună timp de 5 minute.
- Unge o tavă rotundă cu un diametru de 25 de cm cu 1-2 linguri din acel amestec.
- Așază foile de plăcintă, acoperind bine inclusiv marginile tăvii. Mai unge o dată foile și dă-le la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
- Lasă foile la înmuiat în apă rece timp de 5 minute.
- Amestecă ricotta într-o cratiță împreună cu esența de vanilie, mierea rămasă și romul.
- Scoate aluatul din cuptor și adaugă umplutura de ricotta.
- Taie smochinele în sferturi și așază-le peste crema de ricotta.
- Poți să mai adaugi puține frunze de mentă și fulgi de migdale trași la tigaie.