Plăcintă cu urdă și praz

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 50 de minute
  • 6 porții

Vă stă gândul la o plăcintă? Am pregătit astăzi pentru voi una deosebit de gustoasă! Ne-am gândit să alegem un preparat din sfera tradițională și să pregătim o umplutură de urdă și praz. Iar dacă aluaturile nu sunt punctul vostru forte, poate această rețetă vă va ajuta pe viitor!

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu urdă și praz

500 grame făină

150 grame unt

2 ouă

100 grame iaurt

sare

100 ml apă

1 lingură ulei de măsline

1 praz, tocat

piper

2 căței usturoi, zdrobiți

500 grame urdă

1 gălbenuș, bătut

Cum să gătești plăcintă cu urdă și praz

  1. Mixează făina și untul (nu chiar tot, păstrează o lingură și pentru mai târziu) într-un bol mare.
  2. Adaugă ouăle, iaurtul și un praf de sare în timp ce continui să mixezi.
  3. Toarnă treptat apa și continuă să mixezi până când obții un aluat omogen, pe care-l vei da la frigider pentru 30 de minute.
  4. Adaugă uleiul de măsline și untul rămas într-o tigaie pe foc mediu.
  5. După ce s-a topit untul, adaugă prazul și amestecă. Asezonează cu sare, piper și adaugă usturoiul zdrobit.
  6. Ține prazul pe foc încă 2 minute, apoi adaugă-l într-un bol mare.
  7. Adaugă urda, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă cele 2 ingrediente.
  8. Împarte aluatul în două părți egale și întinde-o pe prima dintre ele.
  9. Așaz-o într-un vas rotund de cuptor și înțeapă-l la suprafață cu o furculiță.
  10. Dă crusta la cuptor pentru 10 minute, la 175 de grade Celsius.
  11. Scoate tava din cuptor și întinde compoziția de urdă și praz peste aluatul copt.
  12. Întinde și a doua jumătate de aluat și joacă-te cu o formă rotundă pe suprafața lui.
  13. Așază cel de-al doilea aluat peste umplutura de praz. Unge-o cu gălbenușul bătut.
  14. Dă plăcinta la cuptor pentru următoarele 40 de minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *