Plăcintă de dovleac cu brânză de vaci

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Ați văzut un dovleac frumos în piață și nu știți ce să gătiți cu el? Pentru voi am pregătit astăzi această plăcintă! Ne plac mult rețetele cu aluat copt și abia așteptăm să le împărtășim și cu voi. Să știți că această plăcintă este un desert, iar aluatul este aromat cu scorțișoară și coajă de lămâie.

Ingrediente necesare pentru plăcintă de dovleac cu brânză de vaci

100 grame făină

100 grame făină de orez

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță coajă rasă de portocală

2 lingurițe coajă rasă de lămâie

2 linguri iaurt

150 ml lapte călduț

½ dovleac, dat pe răzătoare

sare

200 grame brânză de vaci

1 linguriță esență de portocale

chives (opțional)

 

Cum să prepari plăcintă de dovleac cu brânză de vaci

  1. Amestecă cele două tipuri de făină într-un bol mare, împreună cu scorțișoara, coaja de portocală și 1 linguriță de coajă de lămâie.
  2. Adaugă iaurtul și începe să mixezi cu blenderul. Toarnă treptat laptele și continuă să amesteci până când obții o compoziție omogenă de aluat.
  3. Adaugă dovleacul ras într-un bol mare și asezonează-l cu sare. Adaugă brânza de vaci, esența de portocale și amestecă bine.
  4. Rupe un sfert de aluat și dă-i o formă lungă și subțire de șnur.
  5. Întinde aluatul rămas și așază-l într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  6. Așază-i și crusta pe toată marginea aluatului.
  7. Întinde compoziția de dovleac peste aluat.
  8. Dă la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade Celsius.
  9. Opțional, poți servi plăcinta cu puțin chives pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *