Plăcintă răsturnată cu banane

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Această rețetă aduce cu celebra Tarte Tatin din bucătăria franțuzească, însă are câteva mici modificări. Am înlocuit merele cu bananele așa că fanii celor din urmă vor avea de ce să fie fericiți. Apoi, am adăugat puțin piper, a cărui notă picantă dă un gust nebănuit preparatului. Iar acesta are cel mai bun gust atunci când este cald și proaspăt scos din cuptor.

Ingrediente necesare pentru plăcintă răsturnată cu banane

2 lingurițe piper roșu boabe

2 lingurițe piper negru boabe

50 grame unt

2 linguri zahăr

2 lingurițe esență de vanilie

5 banane, felii subțiri

200 grame aluat foietaj

2 gălbenușuri bătute

Cum să gătești plăcintă răsturnată cu banane

  1. Zdrobește piperul într-un mojar.
  2. Întinde untul într-o tigaie de fontă rotundă (aproximativ 25-30 cm diametru) și presară zahărul și piperul pe toată suprafața. Stropește cu esență de vanilie.
  3. Așază feliile de banană în spirală, dinspre exterior spre interior. Decupează aluatul de foietaj astfel încât să acopere complet conținutul tigăii. Unge-l cu gălbenușul bătut.
  4. Înțeapă ușor suprafața aluatului cu o furculiță.
  5. Gătește pe foc plăcinta timp de 5 minute, apoi dă-o la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Scoate plăcinta din cuptor cu ajutorul unei farfurii. Merge de minune servită cu înghețată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *