Ingrediente necesare pentru plăcintă răsturnată cu banane
2 lingurițe piper roșu boabe
2 lingurițe piper negru boabe
50 grame unt
2 linguri zahăr
2 lingurițe esență de vanilie
5 banane, felii subțiri
200 grame aluat foietaj
2 gălbenușuri bătute
Cum să gătești plăcintă răsturnată cu banane
- Zdrobește piperul într-un mojar.
- Întinde untul într-o tigaie de fontă rotundă (aproximativ 25-30 cm diametru) și presară zahărul și piperul pe toată suprafața. Stropește cu esență de vanilie.
- Așază feliile de banană în spirală, dinspre exterior spre interior. Decupează aluatul de foietaj astfel încât să acopere complet conținutul tigăii. Unge-l cu gălbenușul bătut.
- Înțeapă ușor suprafața aluatului cu o furculiță.
- Gătește pe foc plăcinta timp de 5 minute, apoi dă-o la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate plăcinta din cuptor cu ajutorul unei farfurii. Merge de minune servită cu înghețată!