Plăcintar umplut cu cartofi rași

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Îți place dovleacul copt? Dar dovleacul copt cu umplutură de cartofi rași pe care, mai întâi, i-am sotat în unt? Nu te poți hotărî? Noi am tăiat un plăcintar în două și am copt o jumătate simplu, iar pe cealaltă am umplut-o și am copt-o de două ori. A, am adăugat și un pic de prosciutto crudo, că de… Acum alege tu.

Ingrediente necesare pentru plăcintar umplut cu cartofi rași

1 dovleac plăcintar
2-3 cartofi, rași
1 lingură ulei de măsline
40-50 grame unt
2 linguri făină integrală
1 1/2 căni parmezan, ras
piper
100 grame prosciutto crudo, felii subțiri
cimbru
smântână
parmezan, felii subțiri

Cum să gătești plăcintar umplut cu cartofi rași

  1. Taie în două dovleacul și scobește semințele și o parte din pulpa jumătății inferioare.
  2. Lasă amândouă jumătățile la cuptor pentru 25 minute la 180ºC.
  3. Încinge într-o tigaie 1/2 lingură de ulei de măsline la foc mic spre mediu, apoi adaugă cartofii rași, untul și uleiul rămas. Gătește până se topește untul.
  4. Completează cu făina integrală și amestecă bine.
  5. Pune parmezanul deasupra și lasă pe foc până când începe să se topească.
  6. Asezonează cu piper și mai gătește 2-3 minute la foc mic.
  7. Umple dovleacul scobit și copt cu compoziția de cartofi. Adaugă deasupra felii de prosciutto și presară și un pic de cimbru.
  8. Mai lasă la cuptor 10 minute la 180ºC.
  9. Servește jumătățile de dovleac cu un pic de smântână deasupra și garnisite cu felii subțiri de parmezan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *