Plăcintar umplut cu cartofi rași

Îți place dovleacul copt? Dar dovleacul copt cu umplutură de cartofi rași pe care, mai întâi, i-am sotat în unt? Nu te poți hotărî? Noi am tăiat un plăcintar în două și am copt o jumătate simplu, iar pe cealaltă am umplut-o și am copt-o de două ori. A, am adăugat și un pic de prosciutto crudo, că de… Acum alege tu.
Ingrediente necesare pentru plăcintar umplut cu cartofi rași
1 dovleac plăcintar
2-3 cartofi, rași
1 lingură ulei de măsline
40-50 grame unt
2 linguri făină integrală
1 ½ căni parmezan, ras
piper
100 grame prosciutto crudo, felii subțiri
cimbru
smântână
parmezan, felii subțiri
Cum să prepari plăcintar umplut cu cartofi rași
- Taie în două dovleacul și scobește semințele și o parte din pulpa jumătății inferioare.
- Lasă amândouă jumătățile la cuptor pentru 25 minute la 180ºC.
- Încinge într-o tigaie 1/2 lingură de ulei de măsline la foc mic spre mediu, apoi adaugă cartofii rași, untul și uleiul rămas. Gătește până se topește untul.
- Completează cu făina integrală și amestecă bine.
- Pune parmezanul deasupra și lasă pe foc până când începe să se topească.
- Asezonează cu piper și mai gătește 2-3 minute la foc mic.
- Umple dovleacul scobit și copt cu compoziția de cartofi. Adaugă deasupra felii de prosciutto și presară și un pic de cimbru.
- Mai lasă la cuptor 10 minute la 180ºC.
- Servește jumătățile de dovleac cu un pic de smântână deasupra și garnisite cu felii subțiri de parmezan.