Plăcințele cu cremă de brânză și zmeură

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 3 porții

Astăzi avem la desert niște plăcințele haioase și foarte gustoase făcute din foitaj umplut cu cremă de brânză aromatizată cu vanilie și îndulcită cu zahăr pudră. Deasupra punem zmeură, după gust. Urmăriți cu atenție indicațiile pentru că pregătirea foitajului necesită un pic de îndemânare.

Ingrediente necesare pentru plăcințele cu cremă de brânză și zmeură

200 grame cremă de brânză

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură zahăr pudră

200 grame aluat foitaj

1 gălbenuș, bătut

1 lingură zmeură

Cum să gătești plăcințele cu cremă de brânză și zmeură

  1. Adaugă crema de brânză cu esența de vanilie și zahărul pudră într-un mic castron și omogenizează-le.
  2. Întinde aluatul de foitaj și taie-l cu ajutorul unei forme pentru prăjituri pătrate cu latura de 8-9 cm.
  3. Îndoaie pe din două un pătrat de aluat, apoi taie de-a lungul marginii și îndoaie. Unge-l cu gălbenuș bătut și adaugă deasupra o linguriță de compoziție și o zmeură. Fă la fel și pentru celelalte 5 pătrate de aluat.
  4. Bagă-le la cuptor 25 minute la 200⁰C.
  5. Lasă-le să se răcească, apoi servește-le cu un pic de zahăr pudră pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *