Ingrediente necesare pentru plăcințele cu cremă de brânză și zmeură
200 grame cremă de brânză
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură zahăr pudră
200 grame aluat foitaj
1 gălbenuș, bătut
1 lingură zmeură
Cum să gătești plăcințele cu cremă de brânză și zmeură
- Adaugă crema de brânză cu esența de vanilie și zahărul pudră într-un mic castron și omogenizează-le.
- Întinde aluatul de foitaj și taie-l cu ajutorul unei forme pentru prăjituri pătrate cu latura de 8-9 cm.
- Îndoaie pe din două un pătrat de aluat, apoi taie de-a lungul marginii și îndoaie. Unge-l cu gălbenuș bătut și adaugă deasupra o linguriță de compoziție și o zmeură. Fă la fel și pentru celelalte 5 pătrate de aluat.
- Bagă-le la cuptor 25 minute la 200⁰C.
- Lasă-le să se răcească, apoi servește-le cu un pic de zahăr pudră pe deasupra.