Plăcințele cu mere
De ce să faci o plăcintă mare de mere, când poți să faci multe mici? Este un desert perfect, așa mai pe tradițional. Mini-plăcințelele sunt și o gustare perfectă pe care o poți lua la pachet sau pe care o poți savura cu prietenii. Deci de ce să faci o plăcintă mare? Fă mici și multe. Nu mai trebuie să tai, doar iei și muști.
Ingrediente necesare pentru plăcințele cu mere
30-50 g unt
2 mere, cubulețe mici
1 lingură suc de lămâie
1/3 cană zahăr
1 linguriță amidon de porumb
2-3 lingurițe scorțișoară
1/2 aluat foietaj
1 ou bătut
zahăr pudră
Cum să prepari plăcințele cu mere
- Topește untul într-o tigaie și pune merele și sucul de lămâie, amestecând.
- Toarnă zahărul și gătește în continuare până când se topește, completând cu amidonul și scorțișoara. Ia de pe foc.
- Decupează aluatul de foietaj în câteva pătrate și așază-le în tava de copt pe hârtie pergament.
- Adaugă umplutură, apoi împăturește în formă de triunghi. Sigilează marginile fiecărui triunghi apăsând cu o furculiță.
- Unge-le cu ou bătut și dă-le la cuptor 12 minute la 200ºC.
- Servește-le presărate cu zahăr pudră.