Plăcințele cu mere

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

De ce să faci o plăcintă mare de mere, când poți să faci multe mici? Este un desert perfect, așa mai pe tradițional. Mini-plăcințelele sunt și o gustare perfectă pe care o poți lua la pachet sau pe care o poți savura cu prietenii. Deci de ce să faci o plăcintă mare? Fă mici și multe. Nu mai trebuie să tai, doar iei și muști.

Ingrediente necesare pentru plăcințele cu mere

30-50 g unt
2 mere, cubulețe mici
1 lingură suc de lămâie
1/3 cană zahăr
1 linguriță amidon de porumb
2-3 lingurițe scorțișoară
1/2 aluat foietaj
1 ou bătut
zahăr pudră

Cum să prepari plăcințele cu mere

  1. Topește untul într-o tigaie și pune merele și sucul de lămâie, amestecând.
  2. Toarnă zahărul și gătește în continuare până când se topește, completând cu amidonul și scorțișoara. Ia de pe foc.
  3. Decupează aluatul de foietaj în câteva pătrate și așază-le în tava de copt pe hârtie pergament.
  4. Adaugă umplutură, apoi împăturește în formă de triunghi. Sigilează marginile fiecărui triunghi apăsând cu o furculiță.
  5. Unge-le cu ou bătut și dă-le la cuptor 12 minute la 200ºC.
  6. Servește-le presărate cu zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *