Plăcințele cu rubarbă și căpșuni
Știi zicala? În loc să faci o plăcintă mare, mai bine faci câteva mai mici, deja porționate. Dacă nu o știi, nu-i nimic. Tot ce trebuie să știi este că atunci când combini căpșunile cu rubarba și le aromatizezi cu scorțișoară și lămâie, iese o umplutură pentru plăcintă la care îți vei dori să revii, cu siguranță.
Ingrediente necesare pentru plăcințele cu rubarbă și căpșuni
100 g căpșuni
100 g rubarbă, tocată
1 cană zahăr
1 linguriță scorțișoară
2 linguri suc de lămâie
1 cană făină
1 linguriță praf de copt
1 lingură unt topit
1 lingură cremă de brânză
1 lingură unt
Cum să prepari plăcințele cu rubarbă și căpșuni
- Amestecă într-un castron căpșunile, rubarba și 1/2 cană de zahăr împreună cu scorțișoara și sucul de lămâie.
- Completează cu 1 lingură de făină și mai amestecă. Lasă deoparte.
- Adaugă în alt castron făina și zahărul rămas.
- Completează cu praful de copt, untul topit, crema de brânză și untul la temperatura camerei. Amestecă.
- Presară suprafața de lucru cu făină și frământă amestecul până obții un aluat.
- Întinde aluatul și taie-l forme folosind unul dintre castroanele în care vei servi.
- Transferă compoziția de căpșuni și rubarbă în castronașele pentru servit, apoi acoperă-le pe fiecare cu formele de aluat.
- Pune castronașele într-un vas pentru copt și toarnă apă în el cam până la jumătate.
- Lasă la cuptor 25 minute la 200ºC.
- Servește-le presărate cu zahăr pudră.