Plăcințele cu rubarbă și căpșuni

  • Dificultate: Mică
  • 50 de minute
  • 4 porții

Știi zicala? În loc să faci o plăcintă mare, mai bine faci câteva mai mici, deja porționate. Dacă nu o știi, nu-i nimic. Tot ce trebuie să știi este că atunci când combini căpșunile cu rubarba și le aromatizezi cu scorțișoară și lămâie, iese o umplutură pentru plăcintă la care îți vei dori să revii, cu siguranță.

Ingrediente necesare pentru plăcințele cu rubarbă și căpșuni

100 g căpșuni
100 g rubarbă, tocată
1 cană zahăr
1 linguriță scorțișoară
2 linguri suc de lămâie
1 cană făină
1 linguriță praf de copt
1 lingură unt topit
1 lingură cremă de brânză
1 lingură unt

Cum să prepari plăcințele cu rubarbă și căpșuni

  1. Amestecă într-un castron căpșunile, rubarba și 1/2 cană de zahăr împreună cu scorțișoara și sucul de lămâie.
  2. Completează cu 1 lingură de făină și mai amestecă. Lasă deoparte.
  3. Adaugă în alt castron făina și zahărul rămas.
  4. Completează cu praful de copt, untul topit, crema de brânză și untul la temperatura camerei. Amestecă.
  5. Presară suprafața de lucru cu făină și frământă amestecul până obții un aluat.
  6. Întinde aluatul și taie-l forme folosind unul dintre castroanele în care vei servi.
  7. Transferă compoziția de căpșuni și rubarbă în castronașele pentru servit, apoi acoperă-le pe fiecare cu formele de aluat.
  8. Pune castronașele într-un vas pentru copt și toarnă apă în el cam până la jumătate.
  9. Lasă la cuptor 25 minute la 200ºC.
  10. Servește-le presărate cu zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *