Platou cu sushi și nigiri

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 10 porții

În cazul în care vrei să iei o pauză de la tradiționalele platouri „cu de toate”, care se pot dovedi grele și sățioase, poți încerca bucătăria japoneză. Ne gândim la un platou incredibil de gustos, de sănătos și de nutritiv cu tema sushi. Cumpără-ți repede un covoraș pentru rulat sushi, fă rost de ingrediente și pregătește-te să-ți dai pe spate invitații.

Ingrediente necesare pentru platou cu sushi și nigiri

1 castravete
4 foițe de alge nori
1 cană orez fiert pentru sushi
2 creveți tempura
3-4 felii avocado
200 grame somon
150 grame ton roșu
1 linguriță wasabi
icre tobiko verzi
30-50 grame ridiche daikon, tăiată julienne
cremă de brânză
sos de soia

Cum să prepari platou cu sushi și nigiri

  1. Folosește castravetele pentru a tăia două bețișoare lungi de 10-15 cm (trebuie să aibă lățimea foilor de nori) și groase de până la 1 cm. Restul castravetelui taie-l julienne. Lasă deoparte în apă rece.
  2. Pentru sushi cu tempura: Așază o foaie de nori pe covorașul pentru rulat sushi, formează un strat de orez fiert, apoi întoarce nori-ul invers. Așază pe mijloc unul din cele două bețișoare de castravete și creveții tempura, apoi rulează. Lasă deoparte.
  3. Pentru sushi cu somon și avocado: Acoperă cu orez a doua foiță de nori și întoarce-o invers (e bine să-ți umezești degetele în apă pentru a evita lipirea de degete a orezului). Adaugă feliile de avocado. Taie din somon două fâșii de aceeași mărime cu a bețișoarelor din castravete, iar pe una așaz-o lângă avocado. Rulează, apoi lasă deoparte.
  4. Pentru maki simple: Acoperă cu orez cea de-a treia foiță de nori și, fără a o mai întoarce, așază peste stratul de orez cealaltă fâșie de somon. Rulează, apoi lasă deoparte. Procedează întocmai și cu ultima foiță de nori, punând orez și adăugând și celălalt bețișor de castravete. Rulează.
  5. Pentru nigiri: Taie 3 felii de somon cam de 1 x 4 cm. și încă 3 de ton. Formează 6 biluțe din orezul rămas. Pune un pic de wasabi pe fiecare felie de pește, apoi înfășoară feliile pe biluțele de orez astefel încât pasta de wasabi să fie prinsă între pește și orez. Pune-le deoparte.
  6. Platoul: Feliază ruloul cu tempura în mici rulouri sushi, tăvălește-le prin icrele tobiko și aranjează-le pe platou. Înainte de a face același lucru cu ruloul cu somon și avocado, acoperă-l cu mici felii de somon. Feliază și celelalte 2 rulouri și așază-le pe platou.
  7. Continuă să aranjezi pe platou și ridichea cu castravetele tăiate julienne, mai adaugă felii de ton și somon. Decorează cu cremă de brânză dintr-un poș și servește totul cu sos de soia alături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *