Poale-n brâu

  • Dificultate: Mare
  • 4 ore
  • 8 porții

O rețetă tradițional românească, pe care cei ce nu au încercat-o până acum, trebuie neapărat să o facă. Sunt tradiționale din zona Moldovei, una celebră pentru numeroasele ei specialități culinare. Este necesară puțină experiență în aluaturi pentru a le face, însă nu lăsați asta să vă dea înapoi. Încercați-le și sigur le veți ține minte!

Ingrediente necesare pentru poale-n brâu

Pentru aluat:

 

500 grame făină

1 linguriță drojdie instant

sare

100 grame zahăr

2 ouă

50 ml lapte

1 linguriță coajă de portocală rasă

75 grame unt topit

 

Pentru umplutură:

 

350 grame brânză de vaci

100 grame zahăr

50 grame griș

3 linguri stafide

2 ouă

1 linguriță zahăr vanilat

1 linguriță coajă de portocală rasă

sare

un ou + 3 linguri de lapte (pentru uns)

 

 

Cum să gătești poale-n brâu

  1. Amestecă făina, drojdia și sarea în robotul de bucătărie.
  2. În timp de mixezi, adaugă zahărul, ouăle, laptele, coaja de portocală și untul topit.
  3. Amestecă până când obții un aluat omogen. Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul la dospit timp de 2 ore.
  4. Adaugă ingredientele pentru umplutură într-un bol și amestecă-le bine, până când se omogenizează.
  5. Răstoarnă aluatul dospit pe suprafața de lucru și rupe-l în bucăți cam de mărimea pumnului.
  6. Întinde-le bine și folosește cam 1 lingură de umplutură pentru fiecare bucată de aluat.
  7. Lipește colțurile opuse formând un aluat umplut în formă de pătrat.
  8. Așază poalele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu un prosop și lasă-le la dospit timp de o oră.
  9. Opțional, le poți unge cu amestecul de ou și lapte.
  10. Dă tava la cuptorul încins la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *