Porc în ananas cu crustă de bacon

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 55 de minute
  • 4 porții

E nevoie de puțină răbdare ca să faci acest preparat, dar ar merita încercat măcar la o petrecere sau la o cină mai specială. Ceilalți vor savura preparatul, dar tu vei savura și reușita! Pe lângă ananas, are și fulgi de cocos, ceea ce face preparatul cu atât mai exotic.

Ingrediente necesare pentru porc în ananas cu crustă de bacon

500 grame mușchiuleț de porc (cât mai subțire)

1 lingură sumac

1 lingură sos worcestershire

1 lingură sos hoisin

nucșoară

1 crenguță cimbru proaspăt, tocat mărunt

piper

1 lingură ulei de măsline

2 ananași

50 grame brânză cheddar, răzuită

40 felii bacon

4 linguri fulgi de cocos

Cum să gătești porc în ananas cu crustă de bacon

  1. Pune mușchiulețul de porc pe suprafața de lucru și fă mici înțepături în el, folosind un cuțit subțire. Pune-l apoi într-un bol.
  2. Adaugă sumac, sos worchestershire, sos hoisin, cimbru și ulei de măsline. Răzuiește nucșoară și presară piper.
  3. Freacă mușchiulețul de porc cu această marinadă. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă carnea la marinat cel puțin 30 de minute.
  4. Pune un ananas pe suprafața de lucru. Curăță-l de coajă și apoi scoate-i cotorul prin partea de jos, scobind fructul la interior, dar păstrând frunzele intacte. Procedează la fel cu cel de-al doilea ananas.
  5. Taie în jumătăți mușchiulețul de porc și acoperă-l cu brânză cheddar. Pune apoi fiecare jumătate de mușchiuleț în fiecare fruct de ananas scobit.
  6. Fă două împletituri de bacon cu care vei înfășura ananasul. Fixează împletuturile de bacon pe ananas cu sfoară de bucătărie.
  7. Presară apoi fulgi de cocos pe toată suprafața ananasului.
  8. Pune fructele în tavă și dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru o oră.
  9. Lasă porcul în ananas să se răcorească puțin și servește-l tăiat în felii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *