Ingrediente necesare pentru porc în ananas cu crustă de bacon
500 grame mușchiuleț de porc (cât mai subțire)
1 lingură sumac
1 lingură sos worcestershire
1 lingură sos hoisin
nucșoară
1 crenguță cimbru proaspăt, tocat mărunt
piper
1 lingură ulei de măsline
2 ananași
50 grame brânză cheddar, răzuită
40 felii bacon
4 linguri fulgi de cocos
Cum să gătești porc în ananas cu crustă de bacon
- Pune mușchiulețul de porc pe suprafața de lucru și fă mici înțepături în el, folosind un cuțit subțire. Pune-l apoi într-un bol.
- Adaugă sumac, sos worchestershire, sos hoisin, cimbru și ulei de măsline. Răzuiește nucșoară și presară piper.
- Freacă mușchiulețul de porc cu această marinadă. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă carnea la marinat cel puțin 30 de minute.
- Pune un ananas pe suprafața de lucru. Curăță-l de coajă și apoi scoate-i cotorul prin partea de jos, scobind fructul la interior, dar păstrând frunzele intacte. Procedează la fel cu cel de-al doilea ananas.
- Taie în jumătăți mușchiulețul de porc și acoperă-l cu brânză cheddar. Pune apoi fiecare jumătate de mușchiuleț în fiecare fruct de ananas scobit.
- Fă două împletituri de bacon cu care vei înfășura ananasul. Fixează împletuturile de bacon pe ananas cu sfoară de bucătărie.
- Presară apoi fulgi de cocos pe toată suprafața ananasului.
- Pune fructele în tavă și dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru o oră.
- Lasă porcul în ananas să se răcorească puțin și servește-l tăiat în felii.