Prăjitură cu ananas, zmeură și caramel

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră
  • 2 porții

Băgați bine de seamă, aceasta este o prăjitură răsturnată! Veți vedea de ce, urmând pașii. Puteți folosi mai multe felii de ananas sau mai multă zmeură, după gust. Noi am folosit castronașe ramekin pentru a obține această formă, dar nu e obligatoriu.

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu ananas, zmeură și caramel

Pentru aluat:

350 grame făină

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță zahăr vanilat

sare

1 lingură unt

50 grame zahăr

2 ouă

1 lingură smântână

1 linguriță esență de vanilie

3 linguri lapte

Pentru caramel:

50 grame zahăr

1 lingură unt

Pentru umplutură:

3 felii ananas

zmeură

fulgi de cocos (pentru ornat)

Cum să prepari prăjitură cu ananas, zmeură și caramel

  1. Pentru aluat: amestecă într-un castron mare făina cu bicarbonatul, zahărul vanilat și un pic de sare.
  2. Adaugă untul și zahărul într-un mixer pentru aluaturi și începe să mixezi, adăugând treptat și ouăle.
  3. Completează treptat cu smântâna, esența de vanilie, mixtura de făină și laptele. Continuă omogenizarea până obții un aluat.
  4. Pentru caramel: toarnă zahărul într-o tigaie și caramelizează-l la foc mic. Adaugă și untul amestecând încontinuu.
  5. Toarnă cam o treime într-un castron ramekin mic și mișcă-l astfel încât să se acopere în întregime cu caramel.
  6. Pentru umplutură: adaugă 1 felie de ananas și niște zmeură, apoi toarnă o treime din aluat deasupra. Procedează la fel cu aluatul și caramelul rămas în alte două castronașe ramekin.
  7. Dă-le la cuptor 30 minute la 190⁰C.
  8. Răstoarnă-le pe o farfurie, lasă-le să se răcească, apoi servește-le ornate cu fulgi de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *