Prăjitură cu bezea și înghețată

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 40 de minute
  • 8 porții

Vreți să vă testați abilitățile de bucătar? De obicei, alegeți deserturile! Acestea se gătesc de obicei în mai multe etape, și îți oferă ocazia de a te juca cu mai multe ingrediente deodată. Haideți să facem împreună acest desert rece, cu o bază de cacao, înghețată de ciocolată, totul glazurat cu bezea. Dar nu uita că vei avea ceva de muncă!

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu bezea și înghețată

6 ouă

200 grame zahăr

150 ml ulei

1/2 linguriță esență de vanilie

150 grame făină

50 grame cacao

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat

150 ml apă

sare

500 ml înghețată de ciocolată

 

Pentru bezea:

 

8 albușuri

100 grame bezea

Cum să gătești prăjitură cu bezea și înghețată

  1. Separă gălbenușurile de albușuri și adaugă-le într-un bol împreună cu 150 grame de zahăr. Păstrează albușurile pentru bezea.
  2. Mixează gălbenușurile și zahărul, iar apoi toarnă treptat uleiul și esența de vanilie.
  3. Trece făina, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul printr-o sită și adaugă-le peste ouă.
  4. Mixează totul până se omogenizează și mai adaugă puțină apă.
  5. Mixează albușurile cu zahărul și un praf de sare până când obții o bezea omogenă și tare.
  6. Amestecă jumătate din bezea cu aluatul până când se omogenizează.
  7. Toarnă aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Întinde-l în tavă și dă-l la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  8. Întoarce aluatul pe partea opusă și dă la o parte hârtia de copt.
  9. Decupează aluatul folosind inele de gătit, unul cu un diametru de aproximativ 10 cm și unul de 5 cm.
  10. Acoperă niște boluri mici de sticlă cu diametru de aproximativ 12 cm cu folie de plastic și începe să asamblezi prăjitura.
  11. Adaugă la fundul bolului un aluat de 5 cm și adaugă 1 cupă de înghețată. Vino deasupra cu un aluat de 10 cm și adaugă deasupra încă 2-3 cupe. Strânge bine conținutul bolului cu folia de plastic.
  12. Folosește restul de ingrediente pentru a obține încă 3 boluri cu desert.
  13. Dă-le la congelator pentru 30 de minute.
  14. Când le vei scoate din congelator, vor arăta ca 4 igluuri de ciocolată.
  15. Dacă vrei, poți face încă o bezea și să o folosești pentru a acoperi igluurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *