Prăjitură cu bulion

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 8 porții

Aceasta este o prăjitură clasică, pe care fanii deserturilor o vor aprecia cu siguranță. Mai ales cei nostalgici cu privire la deserturile din copilărie, fiindcă acesta este unul cum poate doar bunica mai făcea. În cazul în care combinația de bulion cu dulce vi se pare puțin mai ciudată, vă invităm cu drag s-o încercați fiindcă acest desert este pur și simplu delicios.

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu bulion

Pentru aluat:

150 grame bulion

120 grame zahăr pudră

sare

½ linguriță amoniu pentru prăjituri

1 linguriță pudră din coajă de lămâie

1 linguriță esență de lămâie

150 ml ulei

370 grame făină

 

Pentru cremă:

300 ml lapte de migdale

2 linguri de zahăr

sare

1 linguriță pudră din coajă de lămâie

60 grame griș

1 lingură zeamă de lămâie

150 grame ulei de cocos

dulceață de căpșuni

 

Cum să prepari prăjitură cu bulion

  1. Amestecă bulionul într-un bol împreună cu un praf de sare, amoniu pentru prăjituri și coaja de lămâie pudră.
  2. Adaugă esența de lămâie, toarnă ușor uleiul și amestecă bine.
  3. Adaugă treptat făina, amestecând între timp.
  4. Amestecă cu o spatulă și frământă până când obții un aluat omogen. Înfășoară-l în folie și dă-l la frigider pentru 20 de minute.
  5. Împarte aluatul în 3 pentru a forma cele 3 straturi ale prăjiturii.
  6. Întinde-le bine cu un făcăleț până obții o grosime de 1/2 cm și așază-le într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  7. Dă-le la cuptor pentru 5 minute, la 180 de grade Celsius.
  8. Pune laptele la fiert într-o cratiță și adaugă zahărul, sarea, pudra de lămâie.
  9. Adaugă treptat grișul și amestecă cu un tel până când se îngroașă compoziția.
  10. Lasă compoziția de griș să se răcească și apoi amestec-o cu uleiul de cocos. Mixează bine până când obții o compoziție omogenă.
  11. Asamblează prăjitura. Pune o foaie de bulion jos și unge-o pe deasupra cu 1/2 de compoziție.
  12. Adaugă încă o foaie pe deasupra și unge-o cu restul de compoziție și 2-3 linguri bune de dulceață de căpșuni.
  13. Pune ultima foaie pe deasupra și pudrează cu puțin zahăr.
  14. Răcește-o înainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *