Ingrediente necesare pentru prăjitură cu bulion
Pentru aluat:
150 grame bulion
120 grame zahăr pudră
sare
½ linguriță amoniu pentru prăjituri
1 linguriță pudră din coajă de lămâie
1 linguriță esență de lămâie
150 ml ulei
370 grame făină
Pentru cremă:
300 ml lapte de migdale
2 linguri de zahăr
sare
1 linguriță pudră din coajă de lămâie
60 grame griș
1 lingură zeamă de lămâie
150 grame ulei de cocos
dulceață de căpșuni
Cum să gătești prăjitură cu bulion
- Amestecă bulionul într-un bol împreună cu un praf de sare, amoniu pentru prăjituri și coaja de lămâie pudră.
- Adaugă esența de lămâie, toarnă ușor uleiul și amestecă bine.
- Adaugă treptat făina, amestecând între timp.
- Amestecă cu o spatulă și frământă până când obții un aluat omogen. Înfășoară-l în folie și dă-l la frigider pentru 20 de minute.
- Împarte aluatul în 3 pentru a forma cele 3 straturi ale prăjiturii.
- Întinde-le bine cu un făcăleț până obții o grosime de 1/2 cm și așază-le într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- Dă-le la cuptor pentru 5 minute, la 180 de grade Celsius.
- Pune laptele la fiert într-o cratiță și adaugă zahărul, sarea, pudra de lămâie.
- Adaugă treptat grișul și amestecă cu un tel până când se îngroașă compoziția.
- Lasă compoziția de griș să se răcească și apoi amestec-o cu uleiul de cocos. Mixează bine până când obții o compoziție omogenă.
- Asamblează prăjitura. Pune o foaie de bulion jos și unge-o pe deasupra cu 1/2 de compoziție.
- Adaugă încă o foaie pe deasupra și unge-o cu restul de compoziție și 2-3 linguri bune de dulceață de căpșuni.
- Pune ultima foaie pe deasupra și pudrează cu puțin zahăr.
- Răcește-o înainte de servire.