Prăjitură cu cocos și stafide

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 8 porții

Ce spuneți despre un desert de casă cu fulgi de cocos? V-am captat atenția? Perfect, pentru că acest desert nu se face chiar ușor, și va trebui să urmați cu atenție pașii. La final însă, veți fi răsplătiți cu o gustare dulce pe care o puteți prezenta și musafirilor ceva mai pretențioși. Aromele de cocos, vanilie și stafide formează un tot unitar savuros!

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu cocos și stafide

7 albușuri

300 grame zahăr

100 grame stafide

100 grame fulgi de cocos

1 linguriță praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

100 grame făină

200 ml lapte

7 gălbenușuri

200 grame unt

Cum să prepari prăjitură cu cocos și stafide

  1. Mixează albușurile într-un bol mare. Adaugă treptat 200 grame de zahăr și continuă să mixezi până obții o bezea tare.
  2. Adaugă stafidele, fulgii de cocos, praful de copt și esența de vanilie. Amestecă cu o spatulă. Adaugă 50 grame făină și încorporeaz-o până obții o compoziție omogenă.
  3. Tapetează un vas de cuptor cu hârtie de copt. Toarnă amestecul și întinde-l bine. Dă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Scoate din cuptor prăjitura și toarnă 100 ml de lapte pe deasupra. Las-o la înmuiat timp de 2-3 minute.
  5. Adaugă gălbenușurile și laptele rămas într-un vas pe foc mic. Bate cu un tel până omogenizezi.
  6. Adaugă treptat restul de lapte și făină. Ține la foc mic încă 10 minute și apoi lasă crema la răcit.
  7. Mixează untul într-un bol mare și adaugă crema de gălbenușuri. Continuă să mixezi până când compoziția se omogenizează.
  8. Întinde amestecul peste prăjitură și presară fulgii de cocos rămași.
  9. Dă totul la frigider pentru 60 de minute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *