Prăjitură cu cocos și stafide
Ce spuneți despre un desert de casă cu fulgi de cocos? V-am captat atenția? Perfect, pentru că acest desert nu se face chiar ușor, și va trebui să urmați cu atenție pașii. La final însă, veți fi răsplătiți cu o gustare dulce pe care o puteți prezenta și musafirilor ceva mai pretențioși. Aromele de cocos, vanilie și stafide formează un tot unitar savuros!
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu cocos și stafide
7 albușuri
300 grame zahăr
100 grame stafide
100 grame fulgi de cocos
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
100 grame făină
200 ml lapte
7 gălbenușuri
200 grame unt
Cum să prepari prăjitură cu cocos și stafide
- Mixează albușurile într-un bol mare. Adaugă treptat 200 grame de zahăr și continuă să mixezi până obții o bezea tare.
- Adaugă stafidele, fulgii de cocos, praful de copt și esența de vanilie. Amestecă cu o spatulă. Adaugă 50 grame făină și încorporeaz-o până obții o compoziție omogenă.
- Tapetează un vas de cuptor cu hârtie de copt. Toarnă amestecul și întinde-l bine. Dă la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate din cuptor prăjitura și toarnă 100 ml de lapte pe deasupra. Las-o la înmuiat timp de 2-3 minute.
- Adaugă gălbenușurile și laptele rămas într-un vas pe foc mic. Bate cu un tel până omogenizezi.
- Adaugă treptat restul de lapte și făină. Ține la foc mic încă 10 minute și apoi lasă crema la răcit.
- Mixează untul într-un bol mare și adaugă crema de gălbenușuri. Continuă să mixezi până când compoziția se omogenizează.
- Întinde amestecul peste prăjitură și presară fulgii de cocos rămași.
- Dă totul la frigider pentru 60 de minute!