Prăjitură cu cremă de frișcă și cacao
Vă e poftă de ceva dulce? Avem aici o prăjitură foarte gustoasă, și destul de ușor de făcut. Blatul este unul simplu de cacao, iar umplutura este una pufoasă, făcută din cremă de brânză și frișcă. Vă recomandăm să o serviți după câteva ore la frigider(sau lăsat peste noapte), pentru cel mai bun gust.
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu cremă de frișcă și cacao
Pentru blat:
50 grame unt, la temperatura camerei
100 grame zahăr
50 grame făină
50 grame cacao
Pentru cremă:
3 gălbenușuri
100 grame zahăr
250 grame cremă de brânză
1 lingură cacao
200 grame frișcă
3 albușuri bătute spumă
Cum să prepari prăjitură cu cremă de frișcă și cacao
- Pentru blat: Mixează untul cu zahărul într-un bol mare.
- Adaugă făina, zahărul și o lingură de ulei. Mixează până obții o compoziție omogenă.
- Toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Dă vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Pentru cremă: Mai întâi bate gălbenușurile cu zahărul la bain marie până când zahărul se topește.
- Ia un bol mare și mixează crema de brânză cu pudra de cacao.
- Adaugă pe rând amestecul de gălbenuș cu zahăr, frișca și albușurile spumă, mixând după fiecare adăugare de ingredient.
- Vei obține o cremă omogenă pe care o vei așeza cu o spatulă peste blat.
- Dă prăjitura la frigider pentru 2 ore.