Prăjitură cu cremă de frișcă și cacao

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore
  • 6 porții
Prăjitură cu cremă de frișcă și cacao

Vă e poftă de ceva dulce? Avem aici o prăjitură foarte gustoasă, și destul de ușor de făcut. Blatul este unul simplu de cacao, iar umplutura este una pufoasă, făcută din cremă de brânză și frișcă. Vă recomandăm să o serviți după câteva ore la frigider(sau lăsat peste noapte), pentru cel mai bun gust.

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu cremă de frișcă și cacao

Pentru blat:

 

50 grame unt, la temperatura camerei

100 grame zahăr

50 grame făină

50 grame cacao

 

Pentru cremă:

 

3 gălbenușuri

100 grame zahăr

250 grame cremă de brânză

1 lingură cacao

200 grame frișcă

3 albușuri bătute spumă

 

Prăjitură cu cremă de frișcă și cacao - mod de preparare

  1. Pentru blat: Mixează untul cu zahărul într-un bol mare.
  2. Adaugă făina, zahărul și o lingură de ulei. Mixează până obții o compoziție omogenă.
  3. Toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Dă vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
  4. Pentru cremă: Mai întâi bate gălbenușurile cu zahărul la bain marie până când zahărul se topește.
  5. Ia un bol mare și mixează crema de brânză cu pudra de cacao.
  6. Adaugă pe rând amestecul de gălbenuș cu zahăr, frișca și albușurile spumă, mixând după fiecare adăugare de ingredient.
  7. Vei obține o cremă omogenă pe care o vei așeza cu o spatulă peste blat.
  8. Dă prăjitura la frigider pentru 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *