Prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 6 porții

Această prăjitură vă va aduce aminte de vestita turtă dulce, așa că nu aveți nicio scuză să nu o pregătiți anul acesta de Crăciun! Veți aroma prăjitura cu unele din condimentele preferate de iarnă, și anume ghimbir, scorțișoară și nucșoară. Iar pe deasupra, am preparat o glazură delicioasă cu cremă de brânză și vanilie.

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză

Pentru aluat:

 

200 grame făină

1 linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe scorțișoară

2 lingurițe nucșoară

sare

1 linguriță praf de copt

150 grame unt

1 lingură melasă

75 grame zahăr

 

Pentru glazură:

 

100 grame cremă de brânză

50 grame unt

1 lingură zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

bomboane colorate

Cum să prepari prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză

  1. Adaugă făina, ghimbirul, scorțișoara, nucșoara și bicarbonatul într-un bol mare. Adaugă un praf de sare și amestecă.
  2. Mixează untul, melasa și zahărul într-un bol mare de mixer.
  3. Adaugă treptat făina și continuă să mixezi până când obții un aluat omogen.
  4. Întinde aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  5. Dă-l la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade Celsius.
  6. Adaugă crema de brânză, untul, zahărul pudră și esența de vanilie într-un bol mic. Amestecă bine folosind o spatulă.
  7. Decupează sau taie aluatul în formele pe care le preferi.
  8. Pe deasupra, întinde glazura de cremă de brânză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *