Prăjitură cu mac și nucă

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 50 de minute
  • 8 porții

Data viitoare când vrei să încerci un desert, îl poți încerca pe acesta. Prepară un pandișpan pufos cu făină de orez (fără gluten!!!) și nuci crocante, apoi umple-l cu un amestec de semințe de mac aromate vanilie. Această prăjitură este excelentă a fi servită cu frișcă și topping, alături de o cafea sau un ceai,

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu mac și nucă

½ cană făină de orez

30 grame nuci măcinate

2 linguri cacao

250 grame zahăr

1 linguriță praf de copt

5 albușuri

sare

5 gălbenușuri

350 ml lapte

2 linguri amidon

1 cană semințe de mac

1 linguriță esență de vanilie

2 linguri tărâțe de orez

Cum să gătești prăjitură cu mac și nucă

  1. Adaugă făina de orez, nucile, pudra de cacao, 2 linguri de zahăr și praful de copt într-un bol mare. Amestecă bine și lasă deoparte.
  2. Mixează albușurile cu zahărul până obții o bezea, lăsând deoparte 1 lingură de zahăr. Adaugă gălbenușurile și încorporează-le.
  3. Vino cu compoziția de făină și amestecă bine cu o spatulă.
  4. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Încălzește o cană de lapte într-o cratiță la foc mic. Separat, amestecă laptele și zahărul rămas cu amidon.
  6. Amestecă cele două compoziții și ține-le la foc mic timp de 3 minute. Apoi, le poți lua de pe foc.
  7. Adaugă semințele de mac, tărâțele de ovăz și esența de vanilie. Amestecă bine.
  8. Scoate pandișpanul din cuptor și lasă-l să se răcească. Taie-l în două pe orizontală.
  9. Întinde compoziția de mac și așază partea de sus a aluatului. Dă la frigider pentru 60 de minute.
  10. Opțional, servește tortul cu frișcă și topping pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.