Prăjitură cu mac și nucă

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 50 de minute
  • 8 porții

Data viitoare când vrei să încerci un desert, îl poți încerca pe acesta. Prepară un pandișpan pufos cu făină de orez (fără gluten!!!) și nuci crocante, apoi umple-l cu un amestec de semințe de mac aromate vanilie. Această prăjitură este excelentă a fi servită cu frișcă și topping, alături de o cafea sau un ceai,

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu mac și nucă

½ cană făină de orez

30 grame nuci măcinate

2 linguri cacao

250 grame zahăr

1 linguriță praf de copt

5 albușuri

sare

5 gălbenușuri

350 ml lapte

2 linguri amidon

1 cană semințe de mac

1 linguriță esență de vanilie

2 linguri tărâțe de orez

Cum să prepari prăjitură cu mac și nucă

  1. Adaugă făina de orez, nucile, pudra de cacao, 2 linguri de zahăr și praful de copt într-un bol mare. Amestecă bine și lasă deoparte.
  2. Mixează albușurile cu zahărul până obții o bezea, lăsând deoparte 1 lingură de zahăr. Adaugă gălbenușurile și încorporează-le.
  3. Vino cu compoziția de făină și amestecă bine cu o spatulă.
  4. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Încălzește o cană de lapte într-o cratiță la foc mic. Separat, amestecă laptele și zahărul rămas cu amidon.
  6. Amestecă cele două compoziții și ține-le la foc mic timp de 3 minute. Apoi, le poți lua de pe foc.
  7. Adaugă semințele de mac, tărâțele de ovăz și esența de vanilie. Amestecă bine.
  8. Scoate pandișpanul din cuptor și lasă-l să se răcească. Taie-l în două pe orizontală.
  9. Întinde compoziția de mac și așază partea de sus a aluatului. Dă la frigider pentru 60 de minute.
  10. Opțional, servește tortul cu frișcă și topping pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *