Ingrediente necesare pentru prăjitură cu mălai și portocală
Pentru aluat:
200 grame făină de migdale
75 grame mălai
2 lingurițe coajă de portocală rasă
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță apă de flori de portocal
200 grame unt
200 grame zahăr
3 ouă
Pentru sirop:
250 ml suc de portocale
1 linguriță apă de flori de portocal
100 grame zahăr
1 linguriță cardamom
frișcă (opțional)
coajă de lime rasă (opțional)
Cum să gătești prăjitură cu mălai și portocală
Pentru aluat:
- Adaugă făina de migdale într-un bol împreună cu mălaiul, coaja de portocală, esența de vanilie și apa de portocal. Amestecă ușor folosind o spatulă.
- Mixează untul cu zahărul și adaugă pe rând ouăle. Apoi, adaugă treptat amestecul de făină și mălai. Mixează până când obții un aluat moale și omogen.
- Mută aluatul într-o tavă rotundă de cuptor, cu un diametru de aproximativ 25-30 cm. Tava trebuie tapetată cu hârtie de copt în prealabil.
- Dă aluatul la cuptor pentru 45 de minute la 175 grade Celsius.
- Între timp, te poți ocupa de sirop.
Pentru sirop:
- Pune o cratiță la foc mediu și toarnă sucul de portocale. Adaugă apa de portocal, zahărul și cardamomul. Dă siropul în clocot până se reduce la jumătate.
- Înțeapă ușor suprafața tortului cu o furculiță și toarnă siropul deasupra.
- Poți servi tortul cu puțină frișcă și coajă de lime pe deasupra.