Ingrediente necesare pentru prăjitură cu nuci și lapte condensat
Pentru aluat:
150 grame unt la temperatura camerei
150 grame zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 ou
200 grame făină
sare
Pentru glazură:
1 ou
200 grame lapte condensat
250 ml lapte cu ciocolată
1 linguriță extract de vanilie
200 grame nuci
Cum să prepari prăjitură cu nuci și lapte condensat
- Mixează untul cu zahărul într-un blender.
- Adaugă esența de vanilie, oul, făină și sarea. Mixează ingredientele până când obții un aluat omogen.
- Adaugă aluatul și întinde-l într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt.
- Dă-l la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Bate oul într-un vas separat. Adaugă laptele condensat și amestecă cu un tel.
- Toarnă laptele cu ciocolată și adaugă esența de vanilie și nucile.
- Amestecă compoziția și toarnă-o peste aluatul scos din cuptor.
- Dă prăjitura la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius.