Prăjitură cu nuci și lapte condensat

Avem aici o prăjitură cu aluat moale și pufos și o glazură de nuci și lapte. Sună bine, nu-i așa? Dacă ești de acord, încearcă această prăjitură. Nouă a reușit să ne trezească numeroase amintiri, ea fiind similară cu prăjiturile pe care le mâncam când eram mici. Hai să ne apucăm de treabă!
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu nuci și lapte condensat
Pentru aluat:
150 grame unt la temperatura camerei
150 grame zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 ou
200 grame făină
sare
Pentru glazură:
1 ou
200 grame lapte condensat
250 ml lapte cu ciocolată
1 linguriță extract de vanilie
200 grame nuci
Cum să prepari prăjitură cu nuci și lapte condensat
- Mixează untul cu zahărul într-un blender.
- Adaugă esența de vanilie, oul, făină și sarea. Mixează ingredientele până când obții un aluat omogen.
- Adaugă aluatul și întinde-l într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt.
- Dă-l la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
- Bate oul într-un vas separat. Adaugă laptele condensat și amestecă cu un tel.
- Toarnă laptele cu ciocolată și adaugă esența de vanilie și nucile.
- Amestecă compoziția și toarnă-o peste aluatul scos din cuptor.
- Dă prăjitura la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade Celsius.