Prăjitură de morcovi condimentată

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 40 de minute
  • 8 porții
Prăjitură de morcovi condimentată

Prăjitura nu este primul lucru la care te gândești atunci când ai 4 morcovi și vrei să prepari ceva cu ei. Însă prăjiturile făcute cu morcovi sunt speciale și delicioase așa că trebuie să încerci. Pentru cea de acum vom folosi o grămadă de condimente, precum și un ingredient mai puțin obișnuit: ceaiul negru. Ca să nu mai vorbim de nuci și stafide. O să iasă o nebunie!

Ingrediente necesare pentru prăjitură de morcovi condimentată

Pentru compoziția de morcovi:
4 morcovi, rași
1 lingură suc de lămâie
150 grame stafide
150 grame nuci, zdrobite
Pentru aluat:
1 cană făină
1 linguriță praf de copt
sare
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță cardamom pudră
1 linguriță cuișoare pudră
1 linguriță anason pudră
1 linguriță nucșoară pudră
2 lingurițe ghimbir confiat
1 linguriță ceai negru
2 ouă
1/2 cană zahăr brun
1/4 cană ulei
Pentru cremă:
150 grame unt
1 cană cremă de brânză
1/2 cană zahăr pudră
Pentru ornare:
1/2 cană nucă de cocos, rasă
morcov, ras

Prăjitură de morcovi condimentată - mod de preparare

  1. Amestecă împreună într-un castron mai mare morcovii rași, sucul de lămâie, stafidele și nucile zdrobite.
  2. Adaugă făina, praful de copt și sare după gust în bolul unui mixer pentru aluaturi.
  3. Continuă cu toate condimentele și cu ceaiul negru. Mixează.
  4. Completează cu ouăle, zahărul brun, uleiul și compoziția de morcovi.
  5. Continuă să mixezi până obții o compoziție cremoasă omogenă.
  6. Transferă compoziția într-un vas pentru copt și las-o la cuptor 55 minute la 180ºC.
  7. Adaugă untul într-un castron și pasează-l cu mixerul.
  8. Adaugă crema de brânză și zahărul pudră continuând să mixezi până obții o cremă omogenă.
  9. Încinge o tigaie la foc mic, apoi adaugă nuca de cocos rasă.
  10. Rumenește-o 3-4 minute.
  11. Întinde glazura pe tot tot blatul, apoi lasă-l la frigider 30 de minute.
  12. Decorează-l apoi cu fulgii de cocos rumeniți și cu morcov ras, iar la final, porționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *