Prăjitură de morcovi condimentată
Prăjitura nu este primul lucru la care te gândești atunci când ai 4 morcovi și vrei să prepari ceva cu ei. Însă prăjiturile făcute cu morcovi sunt speciale și delicioase așa că trebuie să încerci. Pentru cea de acum vom folosi o grămadă de condimente, precum și un ingredient mai puțin obișnuit: ceaiul negru. Ca să nu mai vorbim de nuci și stafide. O să iasă o nebunie!
Ingrediente necesare pentru prăjitură de morcovi condimentată
Pentru compoziția de morcovi:
4 morcovi, rași
1 lingură suc de lămâie
150 grame stafide
150 grame nuci, zdrobite
Pentru aluat:
1 cană făină
1 linguriță praf de copt
sare
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță cardamom pudră
1 linguriță cuișoare pudră
1 linguriță anason pudră
1 linguriță nucșoară pudră
2 lingurițe ghimbir confiat
1 linguriță ceai negru
2 ouă
½ cană zahăr brun
¼ cană ulei
Pentru cremă:
150 grame unt
1 cană cremă de brânză
½ cană zahăr pudră
Pentru ornare:
½ cană nucă de cocos, rasă
morcov, ras
Cum să prepari prăjitură de morcovi condimentată
- Amestecă împreună într-un castron mai mare morcovii rași, sucul de lămâie, stafidele și nucile zdrobite.
- Adaugă făina, praful de copt și sare după gust în bolul unui mixer pentru aluaturi.
- Continuă cu toate condimentele și cu ceaiul negru. Mixează.
- Completează cu ouăle, zahărul brun, uleiul și compoziția de morcovi.
- Continuă să mixezi până obții o compoziție cremoasă omogenă.
- Transferă compoziția într-un vas pentru copt și las-o la cuptor 55 minute la 180ºC.
- Adaugă untul într-un castron și pasează-l cu mixerul.
- Adaugă crema de brânză și zahărul pudră continuând să mixezi până obții o cremă omogenă.
- Încinge o tigaie la foc mic, apoi adaugă nuca de cocos rasă.
- Rumenește-o 3-4 minute.
- Întinde glazura pe tot tot blatul, apoi lasă-l la frigider 30 de minute.
- Decorează-l apoi cu fulgii de cocos rumeniți și cu morcov ras, iar la final, porționează.