Prăjitură fără coacere cu ciocolată
Ciocolată, ciocolată! În prăjiturile astea vom pune din plin ciocolată, atât neagră, cât și din cea cu lapte. Dacă mai ai în vedere și alte tipuri de ciocolată, nu te opri, inovează. Baza e tipică pentru torturile și prăjiturile fără coacere: biscuiți (digestivi sau/și cu ciocolată!) zdrobiți și amestecați cu unt și zahăr.
Ingrediente necesare pentru prăjitură fără coacere cu ciocolată
24 biscuiți digestivi (1 pachet)
⅓ cană zahăr pudră
⅓ cană unt topit
1 ½ căni frișcă lichidă
2 lingurițe esență de vanilie
100-150 grame ciocolată neagră, rasă
1 ciocolată cu lapte, bucăți
Cum să prepari prăjitură fără coacere cu ciocolată
- Zdrobește biscuiții la blender.
- Adaugă zahărul pudră și untul topit. Amestecă.
- Tapetează un vas de copt cu hârtie pergament, transferă compoziția în el, tasează și lasă la rece 30 minute.
- Toarnă frișca lichidă într-o oală la foc mic, adaugă esența de vanilie și amestecă.
- Când începe să fiarbă, adaugă ciocolata rasă și pe cea cu lapte. Amestecă până se topește, apoi ia de pe foc.
- Toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și lasă la rece 2 ore.
- Porționează și servește.