Ingrediente necesare pentru prăjitură fără coacere cu ciocolată
24 biscuiți digestivi (1 pachet)
⅓ cană zahăr pudră
⅓ cană unt topit
1 ½ căni frișcă lichidă
2 lingurițe esență de vanilie
100-150 grame ciocolată neagră, rasă
1 ciocolată cu lapte, bucăți
Cum să gătești prăjitură fără coacere cu ciocolată
- Zdrobește biscuiții la blender.
- Adaugă zahărul pudră și untul topit. Amestecă.
- Tapetează un vas de copt cu hârtie pergament, transferă compoziția în el, tasează și lasă la rece 30 minute.
- Toarnă frișca lichidă într-o oală la foc mic, adaugă esența de vanilie și amestecă.
- Când începe să fiarbă, adaugă ciocolata rasă și pe cea cu lapte. Amestecă până se topește, apoi ia de pe foc.
- Toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și lasă la rece 2 ore.
- Porționează și servește.