Prăjitură fără coacere cu ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 45 de minute
  • 6 porții

Ciocolată, ciocolată! În prăjiturile astea vom pune din plin ciocolată, atât neagră, cât și din cea cu lapte. Dacă mai ai în vedere și alte tipuri de ciocolată, nu te opri, inovează. Baza e tipică pentru torturile și prăjiturile fără coacere: biscuiți (digestivi sau/și cu ciocolată!) zdrobiți și amestecați cu unt și zahăr.

Ingrediente necesare pentru prăjitură fără coacere cu ciocolată

24 biscuiți digestivi (1 pachet)
⅓ cană zahăr pudră
⅓ cană unt topit
1 ½ căni frișcă lichidă
2 lingurițe esență de vanilie
100-150 grame ciocolată neagră, rasă
1 ciocolată cu lapte, bucăți

Cum să prepari prăjitură fără coacere cu ciocolată

  1. Zdrobește biscuiții la blender.
  2. Adaugă zahărul pudră și untul topit. Amestecă.
  3. Tapetează un vas de copt cu hârtie pergament, transferă compoziția în el, tasează și lasă la rece 30 minute.
  4. Toarnă frișca lichidă într-o oală la foc mic, adaugă esența de vanilie și amestecă.
  5. Când începe să fiarbă, adaugă ciocolata rasă și pe cea cu lapte. Amestecă până se topește, apoi ia de pe foc.
  6. Toarnă amestecul peste blatul de biscuiți și lasă la rece 2 ore.
  7. Porționează și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *