Prăjitură grecească cu foi de plăcintă și iaurt (Lemonopita)

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 45 de minute
  • 8 porții

După cum poate știi, bucătăria grecească nu este vestită numai pentru mâncărurile sale sănătoase, tipic mediteraneene, ci și pentru dulciurile sale, unde, desigur, influența otomană și-a spus cuvântul hotărât. Prăjitura de azi se bazează pe lămâie și are o textură incredibilă, fină și ușor crocantă în același timp.

Ingrediente necesare pentru prăjitură grecească cu foi de plăcintă și iaurt (Lemonopita)

Pentru prăjitură:
8 foi de plăcintă
4 ouă
coajă rasă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
1 cană iaurt grecesc
½ lingură praf de copt
1 cană zahăr
unt
Pentru sirop:
1-2 căni sirop de zahăr
coajă rasă de lămâie

Cum să prepari prăjitură grecească cu foi de plăcintă și iaurt (Lemonopita)

  1. Pune foile de plăcintă într-un vas de copt și lasă-le la cuptor 20 minute la 170ºC.
  2. Scoate-le din cuptor, mărunțește-le și lasă-le deoparte.
  3. Bate ouăle într-un castron, împreună cu coajă rasă de lămâie, cu sucul de lămâie, iaurtul grecesc și praful de copt.
  4. Toarnă și zahărul și continuă să amesteci cu telul.
  5. Adaugă foile de plăcintă mărunțite și omogenizează.
  6. Unge o tavă de copt cu unt și transferă amestecul în ea, apoi lasă la cuptor 20 minute la 170ºC.
  7. După ce ai pregătit sirop de zahăr într-o oală (eventual împreună cu 1-2 batoane de scorțișoară), asezonează cu coajă rasă de lămâie și amestecă.
  8. Toarnă siropul peste baza din foi de plăcintă și lasă la însiropat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *