Prăjiturele din fulgi de ovăz și morcovi

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

50 de minute! Doar atât îți trebuie pentru a face niște prăjiturele pe bază de fulgi de ovăz și făină de secară. Unde mai pui că au și morcov ras și nuci. Sunt “cu cranț”, dar în același timp au și textura melasei. Pentru a contracara un pic gustul dulce, vom adăuga și nițel ghimbir ras. Nouă ne-au ieșit o nebunie!

Ingrediente necesare pentru prăjiturele din fulgi de ovăz și morcovi

2 1/2 căni fulgi de ovăz
2 căni făină de secară
3 morcovi, rași
3/4 cană nucă măcinată
1 linguriță bicarbonat de sodiu
sare
1/2 cană zahăr
2 lingurițe ghimbir, ras
1/3 cană ulei

Cum să gătești prăjiturele din fulgi de ovăz și morcovi

  1. Adaugă într-un castron mare fulgii de ovăz, făina de secară, morcovii, nuca, bicarbonatul de sodiu, zahărul și ghimbirul. Asezonează cu sare și amestecă.
  2. Toarnă și uleiul și omogenizează.
  3. Folosește compoziția pentru a face prăjiturele pe care apoi le așezi în tava pentru copt.
  4. Bagă la cuptor 30 minute la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *