Ingrediente necesare pentru prune uscate învelite în bacon
12 felii bacon (6 fâșii tăiate pe jumătate)
90 grame cremă de brânză
60 grame brânză cu mucegai
1 linguriță cimbru
12 prune uscate, fără sâmburi
½ cană oțet balsamic
2 linguri miere
Cum să prepari prune uscate învelite în bacon
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt, așază feliile de bacon pe ea și bagă-le la cuptor 5 minute la 180⁰C.
- Adaugă crema de brânză, brânza de mucegai și cimbrul într-un castron. Amestecă, apoi transferă compoziția într-un poș.
- Umple prunele cu compoziția, apoi înfășoară-le în bacon.
- Încinge 1-2 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mai mare, apoi prăjește rulourile de bacon pe toate părțile.
- Adaugă oțetul balsamic și mierea într-o oală la foc mic. Gătește 4 minute amestecând încontinuu.