Pui coquelet în stil asiatic

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Acest preparat este foarte asemănător cu supa coreeană Samgye-tang. Am înlocuit ginsengul cu ghimbirul proaspăt, iar în rest ingredientele sunt asemănătoare. Dacă veți adăuga mai mult lichid, veți obține o supă de pui delicioasă. Ca să respectăm tema de fusion, am ales un pui coquelet, care se potrivește de minune cu preparatul.

Ingrediente necesare pentru pui coquelet în stil asiatic

1 pui coquelet

15 grame ghimbir, tăiat pe lung

150 grame orez fiert

sare

piper alb

1 linguriță usturoi pudră

1 ceapă verde, tocată

3 căței usturoi

4 căni de apă

1 ceapă, tocată

1 linguriță oțet

½ ardei iute, felii subțiri

2 linguri sos de soia

1 lingură miere

1 lingură ulei de susan

1 lingură susan alb

 

Cum să prepari pui coquelet în stil asiatic

  1. Umple puiul cu jumătate din ghimbir și orezul fiert și mută-l într-o cratiță așezată pe foc mediu.
  2. Asezonează cu sare, piper alb și usturoi pudră. Adaugă ceapa verde, ghimbirul rămas, cățeii de usturoi și toarnă apa.
  3. Dă în clocot, redu flacăra și acoperă cu un capac. Gătește puiul timp de 35 de minute și lasă-l deoparte.
  4. Adaugă ceapa, oțetul, ardeiul iute, sosul de soia și mierea într-un bol mic. Amestecă bine.
  5. Într-un alt bol mic separat, amestecă uleiul și semințele de susan, apoi asezonează cu sare și piper.
  6. Servește puiul alături de cele două sosuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *