Pui coquelet în stil asiatic
Acest preparat este foarte asemănător cu supa coreeană Samgye-tang. Am înlocuit ginsengul cu ghimbirul proaspăt, iar în rest ingredientele sunt asemănătoare. Dacă veți adăuga mai mult lichid, veți obține o supă de pui delicioasă. Ca să respectăm tema de fusion, am ales un pui coquelet, care se potrivește de minune cu preparatul.
Ingrediente necesare pentru pui coquelet în stil asiatic
1 pui coquelet
15 grame ghimbir, tăiat pe lung
150 grame orez fiert
sare
piper alb
1 linguriță usturoi pudră
1 ceapă verde, tocată
3 căței usturoi
4 căni de apă
1 ceapă, tocată
1 linguriță oțet
½ ardei iute, felii subțiri
2 linguri sos de soia
1 lingură miere
1 lingură ulei de susan
1 lingură susan alb
Cum să prepari pui coquelet în stil asiatic
- Umple puiul cu jumătate din ghimbir și orezul fiert și mută-l într-o cratiță așezată pe foc mediu.
- Asezonează cu sare, piper alb și usturoi pudră. Adaugă ceapa verde, ghimbirul rămas, cățeii de usturoi și toarnă apa.
- Dă în clocot, redu flacăra și acoperă cu un capac. Gătește puiul timp de 35 de minute și lasă-l deoparte.
- Adaugă ceapa, oțetul, ardeiul iute, sosul de soia și mierea într-un bol mic. Amestecă bine.
- Într-un alt bol mic separat, amestecă uleiul și semințele de susan, apoi asezonează cu sare și piper.
- Servește puiul alături de cele două sosuri.