Pui coquelet umplut cu ciuperci și praz

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 2 porții
Pui coquelet umplut cu ciuperci și praz

Dacă vrei să încerci o rețetă gustoasă pentru diseară, iată ce poți face! Cumpără un pui coquelet și gătește-l la cuptor pentru a te bucura din plin de el. Dar asta nu înainte de a îl umple cu un amestec delicios de ciuperci sotate și praz. Pentru un gust de neuitat, unge puiul cu un amestec de miere, ulei de măsline și condimente.

Ingrediente

4 lingurițe ulei de măsline

1 ceapă, tocată

120 grame ciuperci, felii subțiri

1 praz, tocat

2 căței usturoi, zdrobiți

1 linguriță chimion

sare

1 pui coquelet, aproximativ 500 grame

2 linguri miere

piper

 

Etape

  1. Încinge 3 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mic și călește ceapa.
  2. Adaugă ciupercile, prazul și usturoiul. Asezonează cu sare, chimion, amestecă și ia de pe foc tigaia.
  3. Adaugă umplutura înăuntrul puiului. Leagă-l cu o sfoară și mută-l într-un vas de cuptor.
  4. Amestecă mierea, uleiul rămas și puțin piper într-un bol.
  5. Unge puiul cu acest amestec. Asezonează cu sare și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *