Ingrediente necesare pentru pui coquelet umplut cu ciuperci și praz
4 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, tocată
120 grame ciuperci, felii subțiri
1 praz, tocat
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță chimion
sare
1 pui coquelet, aproximativ 500 grame
2 linguri miere
piper
Cum să gătești pui coquelet umplut cu ciuperci și praz
- Încinge 3 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mic și călește ceapa.
- Adaugă ciupercile, prazul și usturoiul. Asezonează cu sare, chimion, amestecă și ia de pe foc tigaia.
- Adaugă umplutura înăuntrul puiului. Leagă-l cu o sfoară și mută-l într-un vas de cuptor.
- Amestecă mierea, uleiul rămas și puțin piper într-un bol.
- Unge puiul cu acest amestec. Asezonează cu sare și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.