Pui coquelet umplut cu ciuperci și praz

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 2 porții

Dacă vrei să încerci o rețetă gustoasă pentru diseară, iată ce poți face! Cumpără un pui coquelet și gătește-l la cuptor pentru a te bucura din plin de el. Dar asta nu înainte de a îl umple cu un amestec delicios de ciuperci sotate și praz. Pentru un gust de neuitat, unge puiul cu un amestec de miere, ulei de măsline și condimente.

Ingrediente necesare pentru pui coquelet umplut cu ciuperci și praz

4 lingurițe ulei de măsline

1 ceapă, tocată

120 grame ciuperci, felii subțiri

1 praz, tocat

2 căței usturoi, zdrobiți

1 linguriță chimion

sare

1 pui coquelet, aproximativ 500 grame

2 linguri miere

piper

 

Cum să prepari pui coquelet umplut cu ciuperci și praz

  1. Încinge 3 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mic și călește ceapa.
  2. Adaugă ciupercile, prazul și usturoiul. Asezonează cu sare, chimion, amestecă și ia de pe foc tigaia.
  3. Adaugă umplutura înăuntrul puiului. Leagă-l cu o sfoară și mută-l într-un vas de cuptor.
  4. Amestecă mierea, uleiul rămas și puțin piper într-un bol.
  5. Unge puiul cu acest amestec. Asezonează cu sare și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *