Pui gătit în bere la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Puiul gătit în bere la cuptor devine fraged și suculent, așa că vă invităm să testați această rețetă. Cu încredere, fiindcă este foarte bună! Pe lângă asta, am condimentat bine puiul cu mirodenii, lămâie și ulei de măsline, pentru un gust desăvârșit. Acest preparat cere și o porție generoasă de cartofi, nu credeți?

Ingrediente necesare pentru pui gătit în bere la cuptor

1 pui întreg

1 linguriță boia dulce

1 linguriță oregano

1 linguriță boia afumată

sare

3 linguri ulei de măsline

2 linguri suc de lămâie

3 căței usturoi, felii subțiri

6 frunze de rozmarin

½ lămâie, felii subțiri

330 ml bere

Cum să prepari pui gătit în bere la cuptor

  1. Așază puiul pe un tocător de lemn și taie-l pe mijloc, desfăcându-l.
  2. Amestecă condimentele într-un bol mic și folosește-le pentru a acoperi puiul.
  3. Toarnă 2 linguri de ulei într-o tavă și adaugă sucul de lămâie, usturoiul, 3 frunze de rozmarin, și apoi puiul.
  4. Toarnă pe deasupra uleiul și rozmarinul rămas, dar și feliile de lămâie.
  5. Toarnă berea și acoperă puiul cu folie de aluminiu.
  6. Dă-l la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *