Pui gătit în bere la cuptor
Puiul gătit în bere la cuptor devine fraged și suculent, așa că vă invităm să testați această rețetă. Cu încredere, fiindcă este foarte bună! Pe lângă asta, am condimentat bine puiul cu mirodenii, lămâie și ulei de măsline, pentru un gust desăvârșit. Acest preparat cere și o porție generoasă de cartofi, nu credeți?
Ingrediente necesare pentru pui gătit în bere la cuptor
1 pui întreg
1 linguriță boia dulce
1 linguriță oregano
1 linguriță boia afumată
sare
3 linguri ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
3 căței usturoi, felii subțiri
6 frunze de rozmarin
½ lămâie, felii subțiri
330 ml bere
Cum să prepari pui gătit în bere la cuptor
- Așază puiul pe un tocător de lemn și taie-l pe mijloc, desfăcându-l.
- Amestecă condimentele într-un bol mic și folosește-le pentru a acoperi puiul.
- Toarnă 2 linguri de ulei într-o tavă și adaugă sucul de lămâie, usturoiul, 3 frunze de rozmarin, și apoi puiul.
- Toarnă pe deasupra uleiul și rozmarinul rămas, dar și feliile de lămâie.
- Toarnă berea și acoperă puiul cu folie de aluminiu.
- Dă-l la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius.