Pui gătit în pepene

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Pui gătit în pepene? Iată ceva ce sigur vă va atrage atenția. Pepenele are rolul aici de a menține căldura dată de cuptor și de a găti uniform carnea, precum în rețeta marocană de tagine. În plus, carnea va lua fără îndoială din aroma răcoritoare a pepenelui și va avea un gust nemaiîntâlnit. Iar dacă vrei să folosești și pulpa pepenelui, poți prepara un suc răcoritor!

Ingrediente necesare pentru pui gătit în pepene

1 pui întreg

1 linguriță fulgi de chili

1 linguriță oregano

1 linguriță turmeric

1 linguriță amestec de condimente cajun

1 linguriță usturoi pudră

sare

piper

ulei pentru prăjit

2 linguri miere

1 pepene

2 cepe mici, tăiate în sferturi

4 crenguțe de rozmarin

 

Cum să prepari pui gătit în pepene

  1. Așază puiul pe suprafața de lucru și taie-l pe din două.
  2. Asezonează-l cu fulgi de ardei, oregano, turmeric, amestec de condimente Cajun, usturoi pudră, sare și piper.
  3. Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă bucățile de pui. Prăjește-le timp de 5 minute pe parte.
  4. Adaugă mierea și ia preparatul de pe foc.
  5. Taie partea de sus a pepenelui și dă la o parte cam 1/3 din pulpa lui. Restul pasează-o cu mixerul. Mută sucul într-un bol mare și lasă-l deoparte.
  6. Adaugă puiul în pepene împreună cu ceapa și rozmarinul.
  7. Acoperă cu capacul tăiat și prinde bine cu câteva scobitori.
  8. Așază pepenele într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru următoarele 2 ore, la 190 de grade Celsius.
  9. Trece sucul de pepene printr-o strecurătoare, și servește-l la masă cu friptura de pui.
  10. Poți pregăti și o garnitură cum ar fi un piure de cartofi, sau porumb dulce tras la tigaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *