Pui gătit în pepene

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Pui gătit în pepene? Iată ceva ce sigur vă va atrage atenția. Pepenele are rolul aici de a menține căldura dată de cuptor și de a găti uniform carnea, precum în rețeta marocană de tagine. În plus, carnea va lua fără îndoială din aroma răcoritoare a pepenelui și va avea un gust nemaiîntâlnit. Iar dacă vrei să folosești și pulpa pepenelui, poți prepara un suc răcoritor!

Ingrediente necesare pentru pui gătit în pepene

1 pui întreg

1 linguriță fulgi de chili

1 linguriță oregano

1 linguriță turmeric

1 linguriță amestec de condimente cajun

1 linguriță usturoi pudră

sare

piper

ulei pentru prăjit

2 linguri miere

1 pepene

2 cepe mici, tăiate în sferturi

4 crenguțe de rozmarin

 

Cum să gătești pui gătit în pepene

  1. Așază puiul pe suprafața de lucru și taie-l pe din două.
  2. Asezonează-l cu fulgi de ardei, oregano, turmeric, amestec de condimente Cajun, usturoi pudră, sare și piper.
  3. Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă bucățile de pui. Prăjește-le timp de 5 minute pe parte.
  4. Adaugă mierea și ia preparatul de pe foc.
  5. Taie partea de sus a pepenelui și dă la o parte cam 1/3 din pulpa lui. Restul pasează-o cu mixerul. Mută sucul într-un bol mare și lasă-l deoparte.
  6. Adaugă puiul în pepene împreună cu ceapa și rozmarinul.
  7. Acoperă cu capacul tăiat și prinde bine cu câteva scobitori.
  8. Așază pepenele într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru următoarele 2 ore, la 190 de grade Celsius.
  9. Trece sucul de pepene printr-o strecurătoare, și servește-l la masă cu friptura de pui.
  10. Poți pregăti și o garnitură cum ar fi un piure de cartofi, sau porumb dulce tras la tigaie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *