Pui întreg în vas de lut

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 25 de minute
  • 4 porții

Ca să vă iasă un pui întreg gustos ca la bunica, vă recomandăm să-l gătiți într-un vas de lut. Gustul va ieși nemaipomenit, iar carnea va fi bine pătrunsă. Pentru ca pielea să iasă crocantă, îl puteți coace câteva minute fără capac. Puteți să-l asezonați cu lămâie, usturoi și rozmarin și să-l serviți cu garnitură de varză murată.

Ingrediente necesare pentru pui întreg în vas de lut

1 pui întreg

1 lămâie, cubulețe

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

rozmarin proaspăt

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

½ varză roșie, dată pe răzătoare

sare

piper

2 linguri suc de lămâie

1 măr, felii subțiri

 

Cum să prepari pui întreg în vas de lut

  1. Așază puiul într-un vas de lut. Adaugă cubulețele de lămâie, usturoiul, rozmarinul și uleiul de măsline. Acoperă și dă la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade Celsius.
  2. Dă la o parte capacul și coace puiul încă 15 minute.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa.
  4. Adaugă varza roșie, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă bine. Adaugă sucul de lămâie și amestecă din nou.
  5. Adaugă feliile de măr și gătește preparatul la foc mic timp de 15 minute.
  6. Servește puiul cu garnitura de varză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *