Pui întreg în vas de lut
Ca să vă iasă un pui întreg gustos ca la bunica, vă recomandăm să-l gătiți într-un vas de lut. Gustul va ieși nemaipomenit, iar carnea va fi bine pătrunsă. Pentru ca pielea să iasă crocantă, îl puteți coace câteva minute fără capac. Puteți să-l asezonați cu lămâie, usturoi și rozmarin și să-l serviți cu garnitură de varză murată.
Ingrediente necesare pentru pui întreg în vas de lut
1 pui întreg
1 lămâie, cubulețe
3 căței usturoi
2 linguri ulei de măsline
rozmarin proaspăt
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
½ varză roșie, dată pe răzătoare
sare
piper
2 linguri suc de lămâie
1 măr, felii subțiri
Cum să prepari pui întreg în vas de lut
- Așază puiul într-un vas de lut. Adaugă cubulețele de lămâie, usturoiul, rozmarinul și uleiul de măsline. Acoperă și dă la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Dă la o parte capacul și coace puiul încă 15 minute.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa.
- Adaugă varza roșie, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă bine. Adaugă sucul de lămâie și amestecă din nou.
- Adaugă feliile de măr și gătește preparatul la foc mic timp de 15 minute.
- Servește puiul cu garnitura de varză.