Pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară
Un pui întreg la cuptor este o masă delicioasă, așa că trebuie să ne bucurăm de ea ca atare. Am turnat lapte din belșug pentru a frăgezi bine carnea, și am aromat totul cu scorțișoară, usturoi și salvie. Multe arome interesante se întâlnesc în acest preparat, care abia așteaptă a fi gătit.
Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară
1 pui întreg
sare
piper
2 linguri ulei
250 ml lapte
1 baton scorțișoară
2 lingurițe coajă rasă de lămâie
6 căței usturoi
salvie
Cum să prepari pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară
- Așază puiul pe suprafața de lucru și dă-l peste tot cu sare și piper.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește puiul pentru 6-7 minute, cât să se rumenească.
- Mută-l într-un vas termorezistent și toarnă laptele peste el. Adaugă batonul de scorțișoară, coaja de lămâie, usturoi și salvie.
- Dă-l la cuptor pentru 90 de minute la 180 de grade Celsius.