Pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 40 de minute
  • 4 porții

Un pui întreg la cuptor este o masă delicioasă, așa că trebuie să ne bucurăm de ea ca atare. Am turnat lapte din belșug pentru a frăgezi bine carnea, și am aromat totul cu scorțișoară, usturoi și salvie. Multe arome interesante se întâlnesc în acest preparat, care abia așteaptă a fi gătit.

Ingrediente necesare pentru pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară

1 pui întreg

sare

piper

2 linguri ulei

250 ml lapte

1 baton scorțișoară

2 lingurițe coajă rasă de lămâie

6 căței usturoi

salvie

 

Cum să prepari pui la cuptor cu salvie, usturoi și scorțișoară

  1. Așază puiul pe suprafața de lucru și dă-l peste tot cu sare și piper.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește puiul pentru 6-7 minute, cât să se rumenească.
  3. Mută-l într-un vas termorezistent și toarnă laptele peste el. Adaugă batonul de scorțișoară, coaja de lămâie, usturoi și salvie.
  4. Dă-l la cuptor pentru 90 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *