Pui la pungă cu cartofi noi

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră
  • 2 porții

Puiul la pungă este un preparat foarte simplu, pe care îl putem face când vrem ceva gustos, dar pentru care să nu muncim prea mult. Puiul se pune într-o pungă specială pentru copt, alături de tot felul de legume și mirodenii, apoi se leagă la capăt și se sigilează. Totul se dă la cuptor pentru vreo 45 de minute, timp în care ne putem ocupa și de alte lucruri. Cum ar fi un sos bun pentru carne!

Ingrediente necesare pentru pui la pungă cu cartofi noi

2 pulpe de pui

1 lămâie, tăiată în felii

2 căței de usturoi

400 grame cartofi noi

2 cepe roșii mici, tăiate în sferturi

1 linguriță ierburi aromatice

sare

piper

1 lingură ulei de măsline

150 grame iaurt

1 linguriță amestec 7 condimente

1 lingură suc de lămâie

 

Cum să gătești pui la pungă cu cartofi noi

  1. Adaugă pulpele de pui într-un bol de dimensiune mare împreună cu feliile de lămâie, usturoiul, cartofii și ceapa.
  2. Asezonează cu ierburi aromatice, sare, piper și toarnă puțin ulei de măsline. Amestecă bine totul.
  3. Varsă conținutul bolului într-o pungă de plastic și sigilează-o la capăt.
  4. Dă puiul la cuptor pentru 45 de minute, la 200 de grade Celsius.
  5. Între timp, pregătește sosul de iaurt. Amestecă într-un bol iaurtul împreună cu amestecul 7 condimente, sare și suc de lămâie.
  6. Scoate puiul și cartofii din pungă și servește cu sosul de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *