Pulpă de iepure învelită în bacon, la cuptor

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 10 minute
  • 4 porții

Carnea de iepure este bogată în proteină și foarte săracă în grăsimi, deci este recomandată într-o dietă sănătoasă. Dar, în perioada sărbătorilor lăsăm puțin dieta și ne ocupăm de preparate cu adevărat gustoase. Cu bacon pe deasupra și cu fistic crocant, această rețetă nu va trece niciodată neobservată.

Ingrediente necesare pentru pulpă de iepure învelită în bacon, la cuptor

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă roșie, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

300 grame pulpă de iepure, tocată

1 lingură cimbru proaspăt, tocat

2 linguri fistic, mărunțit

piper

100 grame slănină de porc, cubulețe

150 grame bacon, felii subțiri

8 felii de pâine

 

Cum să prepari pulpă de iepure învelită în bacon, la cuptor

  1. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și sotează-le timp de 2 minute.
  2. Adaugă carnea tocată și gătește-o timp de 7-8 minute, până când se rumenește.
  3. Adaugă fisticul și asezonează cu cimbru și piper.
  4. Adaugă slănina de porc, asezonează cu sare și ține tigaia pe foc încă 4 minute.
  5. Așază feliile de bacon într-o tavă de cuptor pe lățimea acesteia, având grijă ca acesta să fie mai lungi.
  6. Adaugă umplutura de iepure și acoperă cu feliile de bacon.
  7. Dă tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
  8. Opțional, încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește câteva felii de pâine, pe care le vei servi cu preparatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *