Pulpă de miel cu sos pesto

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 4 porții

În perioada asta o pulpă de miel este exact ceea ce ne trebuie. Tocmai de aceea ne-am gândit să cumpărăm una și s-o băgăm o vreme la cuptor. Am aromatizat-o, bineînțeles, așa cum îi șade bine cărnii de miel și am pregătit la ea un sos pesto ceva mai special (am pus și mentă).

Ingrediente necesare pentru pulpă de miel cu sos pesto

1 legătură busuioc
1 legătură mentă
2 căței de usturoi
1/4 cană muguri de pin
1/4 cană parmezan, ras
1/4 cană ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
sare
1.5 kg pulpă de miel
piper
1/2 lămâie, tăiată felii
rozmarin

Cum să gătești pulpă de miel cu sos pesto

  1. Adaugă busuiocul, menta, usturoiul, mugurii de pin, parmezanul, uleiul de măsline și sucul de lămâie în blender.
  2. Asezonează cu sare și pasează.
  3. Pune pulpa de miel într-o tavă de copt și freac-o bine cu sare și piper.
  4. Așază deasupra feliile de lămâie și câteva rămurele de rozmarin.
  5. Lasă la cuptor 1 oră și 45 de minute la 180ºC.
  6. Servește carnea tăiată în felii alături de sosul pesto cu mentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *