Pulpă de miel la cuptor cu cartofi
Chiar dacă Paștele poate a trecut sau este încă departe, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura oricând de savoarea incomparabilă a cărnii de miel. Pulpa este masată bine cu ulei și condimente, apoi acoperită cu folie și dată la cuptor pentru 3 ore la foc mic, ce va ajuta mult la frăgezirea cărnii. Ca garnitură, nu vă chinuiți și serviți-o cu o porție de cartofi la cuptor. Nimic mai simplu!
Ingrediente necesare pentru pulpă de miel la cuptor cu cartofi
1 linguriță chives uscat
1 linguriță amestec de condimente Cajun
1 linguriță pudră de usturoi
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru pudră
2 kg de pulpă de miel
2 linguri ulei de măsline
250 ml vin alb
800 grame cartofi
Cum să prepari pulpă de miel la cuptor cu cartofi
- Amestecă toate condimentele într-un bol mic.
- Așază pulpa de miel pe un tocător de lemn și unge-o cu ulei de măsline pe toate părțile.
- Masează-o bine cu amestecul de condimente.
- Mută pulpa într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Toarnă vin alb ca sa acoperi fundul tăvii.
- Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru următoarele 3 ore la 160 de grade Celsius.
- Așază cartofii într-un vas termorezistent și înțeapă-i ușor cu o furculiță.
- Stropește-i cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
- Dă-i la cuptor pentru 30 de minute la 175 de grade Celsius.