Pulpă de miel la cuptor cu cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 4 ore
  • 6 porții

Chiar dacă Paștele poate a trecut sau este încă departe, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura oricând de savoarea incomparabilă a cărnii de miel. Pulpa este masată bine cu ulei și condimente, apoi acoperită cu folie și dată la cuptor pentru 3 ore la foc mic, ce va ajuta mult la frăgezirea cărnii. Ca garnitură, nu vă chinuiți și serviți-o cu o porție de cartofi la cuptor. Nimic mai simplu!

Ingrediente necesare pentru pulpă de miel la cuptor cu cartofi

1 linguriță chives uscat

1 linguriță amestec de condimente Cajun

1 linguriță pudră de usturoi

1 linguriță oregano

1 linguriță cimbru pudră

2 kg de pulpă de miel

2 linguri ulei de măsline

250 ml vin alb

800 grame cartofi

Cum să prepari pulpă de miel la cuptor cu cartofi

  1. Amestecă toate condimentele într-un bol mic.
  2. Așază pulpa de miel pe un tocător de lemn și unge-o cu ulei de măsline pe toate părțile.
  3. Masează-o bine cu amestecul de condimente.
  4. Mută pulpa într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  5. Toarnă vin alb ca sa acoperi fundul tăvii.
  6. Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru următoarele 3 ore la 160 de grade Celsius.
  7. Așază cartofii într-un vas termorezistent și înțeapă-i ușor cu o furculiță.
  8. Stropește-i cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
  9. Dă-i la cuptor pentru 30 de minute la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *