Pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac

Pulpa de rață este una din cărnurile noastre preferate. Gustul este unul deosebit, iar felurile în care o putem găti sunt numeroase. Pentru această rețetă, am condimentat-o bine, am gătit-o la cuptor pentru a-i elibera aroma și am servit-o cu un piure fin de dovleac.
Ingrediente necesare pentru pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac
2 foi de dafin
2 batoane de scorțișoară
1 anason stelat
nucșoară
cuișoare
1 linguriță ienibahar boabe
1 linguriță semințe de fenicul
2 pulpe de rață
250 ml vin alb
100 ml ulei
500 grame dovleac, tăiat cubulețe
sare
piper
1 linguriță ulei de măsline
30 grame unt topit
Cum să prepari pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac
- Pune pulpele de rață într-un vas de cuptor alături de condimente.
- Toarnă uleiul și vinul alb în vas, pentru a acoperi pulpele.
- Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
- Așază cubulețele de dovleac cât mai răsfirate într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline și presară puțină sare și piper.
- Dă dovleacul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
- Scoate pulpele de rață și înlătură folia de aluminiu. Mai pune-le o dată la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
- Toarnă untul topit peste dovleacul copt și pasează-l cu un blender până capătă o consistență cremoasă. Dacă vrei piureul să fie și mai cremos, trece-l printr-o strecurătoare.