Pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Pulpa de rață este una din cărnurile noastre preferate. Gustul este unul deosebit, iar felurile în care o putem găti sunt numeroase. Pentru această rețetă, am condimentat-o bine, am gătit-o la cuptor pentru a-i elibera aroma și am servit-o cu un piure fin de dovleac.

Ingrediente necesare pentru pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac

2 foi de dafin

2 batoane de scorțișoară

1 anason stelat

nucșoară

cuișoare

1 linguriță ienibahar boabe

1 linguriță semințe de fenicul

2 pulpe de rață

250 ml vin alb

100 ml ulei

500 grame dovleac, tăiat cubulețe

sare

piper

1 linguriță ulei de măsline

30 grame unt topit

Cum să prepari pulpă de rață la cuptor cu piure de dovleac

  1. Pune pulpele de rață într-un vas de cuptor alături de condimente.
  2. Toarnă uleiul și vinul alb în vas, pentru a acoperi pulpele.
  3. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și dă-l la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  4. Așază cubulețele de dovleac cât mai răsfirate într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline și presară puțină sare și piper.
  5. Dă dovleacul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  6. Scoate pulpele de rață și înlătură folia de aluminiu. Mai pune-le o dată la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
  7. Toarnă untul topit peste dovleacul copt și pasează-l cu un blender până capătă o consistență cremoasă. Dacă vrei piureul să fie și mai cremos, trece-l printr-o strecurătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *