Pulpă de vită marinată, la cuptor
Ce părere aveți de o mică gustare? Dar nu este una cu care să fiți obișnuiți. Această pulpă de vită este asemănătoare cu beef jerky, doar că nu este uscată, ci marinată, și apoi gătită la cuptor timp îndelungat. Astfel, carnea se pătrunde bine și capătă un gust nemaipomenit. Sigur, și condimentele vor ajuta la această treabă.
Ingrediente necesare pentru pulpă de vită marinată, la cuptor
200 grame pulpă de vită
½ ceapă, tocată
1 linguriță piper
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță boia
3 lingurițe sos de soia
cimbru proaspăt
2 linguri miere
Cum să prepari pulpă de vită marinată, la cuptor
- Taie pulpa de vită în fâșii lungi și subțiri, cu o grosime cam de 1 cm. Așază-le apoi într-un vas de cuptor.
- Adaugă ceapa, piperul, usturoiul, boiaua, fulgii de ardei și sosul de soia.
- Asezonează cu cimbru proaspăt și toarnă mierea. Lasă carnea la marinat timp de o oră.
- Așază fâșiile de carne pe grilajul de la cuptor, deasupra unei tăvi.
- Dă la cuptor pentru 3 ore, la 120 de grade Celsius.
- Poți servi carnea asezonată cu puțină sare și curry.