Ingrediente necesare pentru pulpe de pui cu fasole verde și porumb, la cuptor
450 g pulpe de pui
1 lingură curry
350 g fasole verde
200 g porumb dulce
½ lămâie, feliată
50 g bacon, cubulețe
1 lingură pesmet
1 lingură ulei
200 g cremă de brânză
1 ceapă verde, tocată
30 g parmezan, ras
1 lingură suc de lămâie
1 lingură suc de sfeclă roșie
1 linguriță oregano
sare
piper
Cum să gătești pulpe de pui cu fasole verde și porumb, la cuptor
- Crestează pielea pulpelor de pui și asezonează-le cu curry.
- Încinge o tigaie pe foc mediu și adaugă puțin ulei. Rumenește pulpele în tigaie timp de 5 minute pe parte.
- Așază fasolea verde într-un vas termorezistent. Adaugă pulpele de pui, porumbul dulce, feliile de lămâie, baconul și pesmetul.
- Adaugă puțin ulei de măsline și dă la cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Într-un bol mic, amestecă crema de brânză, ceapa verde, parmezanul, sucul de lămâie și de sfeclă, apoi asezonează cu oregano, sare și piper.
- Folosește sosul pentru a da puiului un plus de gust.