Pulpe de pui cu fasole verde și porumb, la cuptor
Dacă preparatul de mai jos v-a făcut cu ochiul, să știți că aveți gusturi bune. Pulpele de pui sunt mai întâi rumenite în tigaie, iar apoi date la cuptor pentru a ne asigura că vor avea o crustă crocantă și un interior suculent, dar gătit corect. Am adăugat pe lângă o garnitură ușoară de fasole verde și porumb, lângă care am așezat și un pe bază de cremă de brânză.
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui cu fasole verde și porumb, la cuptor
450 g pulpe de pui
1 lingură curry
350 g fasole verde
200 g porumb dulce
½ lămâie, feliată
50 g bacon, cubulețe
1 lingură pesmet
1 lingură ulei
200 g cremă de brânză
1 ceapă verde, tocată
30 g parmezan, ras
1 lingură suc de lămâie
1 lingură suc de sfeclă roșie
1 linguriță oregano
sare
piper
Cum să prepari pulpe de pui cu fasole verde și porumb, la cuptor
- Crestează pielea pulpelor de pui și asezonează-le cu curry.
- Încinge o tigaie pe foc mediu și adaugă puțin ulei. Rumenește pulpele în tigaie timp de 5 minute pe parte.
- Așază fasolea verde într-un vas termorezistent. Adaugă pulpele de pui, porumbul dulce, feliile de lămâie, baconul și pesmetul.
- Adaugă puțin ulei de măsline și dă la cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Într-un bol mic, amestecă crema de brânză, ceapa verde, parmezanul, sucul de lămâie și de sfeclă, apoi asezonează cu oregano, sare și piper.
- Folosește sosul pentru a da puiului un plus de gust.