Pulpe de pui cu sfeclă roșie și morcovi la cuptor
Pulpele de pui la cuptor sunt oricum bune, dar dacă în tava de copt mai adaugi și legume ca sfecla și morcovii, îți lasă gura apă, deja. Mai mult chiar, poți strecura ingrediente precum sucul de portocale, feniculul și alte asemenea. Dacă urmezi exact rețeta noastră cu ingredientele ei, să știi că este numai bună pentru dieta Dukan.
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui cu sfeclă roșie și morcovi la cuptor
4 căței de usturoi, tăiați în două pe lungime
2-3 lingurițe rozmarin
1 fenicul, tăiat în două
4 morcovi, tăiați în două sau în patru pe lungime
1 sfeclă roșie, felii
2-3 lingurițe ulei de măsline
1 lingură suc de portocale
sare de mare
4 pulpe de pui, dezosate și fără piele
1-2 lingurițe paprika
sare
Cum să prepari pulpe de pui cu sfeclă roșie și morcovi la cuptor
- Într-un castron încăpător, amestecă împreună usturoiul, rozmarinul, feniculul, morcovii și sfecla, stropind cu 1-2 lingurițe de ulei de măsline și cu sucul de portocale și asezonând cu sare de mare.
- Pune pulpele într-un alt castron, stropește-le cu uleiul de măsline rămas și presară-le cu paprika și cu sare. Amestecă cu mâna.
- Transferă carne și legumele într-o tavă de copt și bagă la cuptor 60 minute la 200⁰C.