Pui Adobo
Bucătăria asiatică este caracterizată de simplitate și adesea și de rapiditate, așa că e greu să o refuzăm câteodată! Rețeta de mai jos, din Filipine, este ideală pentru a ne bucura de savoarea pulpelor de pui. Le-am aromatizat cu usturoi din belșug, sos de soia, piper și foi de dafin și le-am gătit pe aragaz ca să reținem toate acele arome.
Ingrediente necesare pentru pui Adobo
700 grame pulpe de pui
1-2 linguri sos de soia
5 căței de usturoi, felii subțiri
sare
2 linguri ulei
1 lingură zahăr
100 ml apă
1 lingură oțet
3 foi de dafin
1 lingură piper boabe
Cum să prepari pui Adobo
- Adaugă pulpele de pui într-un bol mare. Toarnă sosul de soia, adaugă usturoiul și sare după gust.
- Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu și adaugă pulpele. Prăjește-le timp de 4 minute.
- Adaugă zahăr, apa, oțet, frunze de dafin și piper boabe.
- Pune capacul deasupra și gătește pulpele timp de 12 minute.
- Poți servi pulpele de pui cu orez și ardei iute!