Pui Adobo

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 4 porții

Bucătăria asiatică este caracterizată de simplitate și adesea și de rapiditate, așa că e greu să o refuzăm câteodată! Rețeta de mai jos, din Filipine, este ideală pentru a ne bucura de savoarea pulpelor de pui. Le-am aromatizat cu usturoi din belșug, sos de soia, piper și foi de dafin și le-am gătit pe aragaz ca să reținem toate acele arome.

Ingrediente necesare pentru pui Adobo

700 grame pulpe de pui

1-2 linguri sos de soia

5 căței de usturoi, felii subțiri

sare

2 linguri ulei

1 lingură zahăr

100 ml apă

1 lingură oțet

3 foi de dafin

1 lingură piper boabe

 

Cum să prepari pui Adobo

  1. Adaugă pulpele de pui într-un bol mare. Toarnă sosul de soia, adaugă usturoiul și sare după gust.
  2. Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu și adaugă pulpele. Prăjește-le timp de 4 minute.
  3. Adaugă zahăr, apa, oțet, frunze de dafin și piper boabe.
  4. Pune capacul deasupra și gătește pulpele timp de 12 minute.
  5. Poți servi pulpele de pui cu orez și ardei iute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *