Pulpe de pui în sos de arahide și cocos

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 3 porții

Acest preparat vă poartă cu gândul spre plajele de vis ale Thailandei. Având ingredientele specifice acestei zone a Asiei, nici nu avea cum să iasă nimic rău. Gătite in sosul de arahide și cocos, pulpele capătă o savoare deosbită. Nouă ne-a plăcut mult, sperăm că și vouă.

Ingrediente necesare pentru pulpe de pui în sos de arahide și cocos

3 fire lemongrass

1 lingură ulei

3 pulpe de pui, cu os și piele

sare

piper

2 căței de usturoi

1 ardei iute

1 lingură unt de arahide

1 cană lapte de cocos

1 linguriță sos de pește

1 linguriță oțet de orez

250 ml supă de pui

50 grame mazăre păstăi

30 grame alune

Cum să prepari pulpe de pui în sos de arahide și cocos

  1. Taie capetele firelor de lemongrass și dă la o parte învelișul lor exterior.
  2. Taie-le în două pe lungime si zdrobește-le de suprafața de lucru, pentru a elibera aroma de lemongrass. Toacă apoi mărunt părțile verzi.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Crestează pulpele de pui și adaugă-le în tigaie cu sare și piper. Gătește-le timp de 6 minute pe parte.
  4. Scoate-le din tigaie, dă focul mai mic și adaugă usturoiul și ardeiul iute în tigaie. Gătește și amestecă timp de 30 de secunde.
  5. Adaugă lemongrass, unt de arahide și lapte de cocos. Amestecă și adaugă sosul de pește, oțetul de orez și supa de pui.
  6. Adaugă pulpele de pui în sos, acoperă cu un capac și gătește-le timp de 30 de minute.
  7. Adaugă păstăile și alunele. Acoperă cu capac și gătește încă 10 minute.
  8. Poți servi cu puțină ceapă verde pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *