Pulpe de pui în sos de arahide și cocos
Acest preparat vă poartă cu gândul spre plajele de vis ale Thailandei. Având ingredientele specifice acestei zone a Asiei, nici nu avea cum să iasă nimic rău. Gătite in sosul de arahide și cocos, pulpele capătă o savoare deosbită. Nouă ne-a plăcut mult, sperăm că și vouă.
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui în sos de arahide și cocos
3 fire lemongrass
1 lingură ulei
3 pulpe de pui, cu os și piele
sare
piper
2 căței de usturoi
1 ardei iute
1 lingură unt de arahide
1 cană lapte de cocos
1 linguriță sos de pește
1 linguriță oțet de orez
250 ml supă de pui
50 grame mazăre păstăi
30 grame alune
Cum să prepari pulpe de pui în sos de arahide și cocos
- Taie capetele firelor de lemongrass și dă la o parte învelișul lor exterior.
- Taie-le în două pe lungime si zdrobește-le de suprafața de lucru, pentru a elibera aroma de lemongrass. Toacă apoi mărunt părțile verzi.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Crestează pulpele de pui și adaugă-le în tigaie cu sare și piper. Gătește-le timp de 6 minute pe parte.
- Scoate-le din tigaie, dă focul mai mic și adaugă usturoiul și ardeiul iute în tigaie. Gătește și amestecă timp de 30 de secunde.
- Adaugă lemongrass, unt de arahide și lapte de cocos. Amestecă și adaugă sosul de pește, oțetul de orez și supa de pui.
- Adaugă pulpele de pui în sos, acoperă cu un capac și gătește-le timp de 30 de minute.
- Adaugă păstăile și alunele. Acoperă cu capac și gătește încă 10 minute.
- Poți servi cu puțină ceapă verde pe deasupra.