Ingrediente necesare pentru pulpe de pui marinate, servite cu salsa de ananas
1 ananas
5 roșii cherry
1 ardei iute
1 ceapă roșie, tocată
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet balsamic
1 linguriță semințe de susan
1 lingură pătrunjel, tocat
½ lime
sare
piper
800 g pulpe de pui
1 lingură sirop de agave
1 linguriță ghimbir pudră
Cum să gătești pulpe de pui marinate, servite cu salsa de ananas
- Curăță ananasul și taie-l în felii subțiri. Păstrează 3 dintre ele, iar restul taie-le în cubulețe mici.
- Adaugă cubulețele de ananas într-un bol, împreună cu roșiile cherry, ardeiul iute și ceapa roșie.
- Continuă să adaugi o lingură de ulei de măsline, oțetul balsamic, semințele de susan și pătrunjelul.
- Stoarce sucul din lime și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă pulpele de pui într-un bol mare și toarnă siropul de agave și sosul de soia.
- Asezonează cu ghimbir și sare după gust, apoi adaugă uleiul de măsline rămas.
- Acoperă pulpele cu folie și lasă-le la marinat pentru o oră.
- Transferă-le într-o tavă de cuptor și așază feliile de ananas pe deasupra lor.
- Dă-le la cuptor pentru o oră, la 190 de grade Celsius.
- Servește-le apoi cu salsa de avocado!