Pulpe de pui marinate, servite cu salsa de ananas
Pentru cei dintre voi care știu să aprecieze combinațiile de gusturi diferite, am pregătit următoarea rețetă. Am marinat câteva pulpe de pui și le-am gătit în cuptor, unde s-au caramelizat bine pe exterior. Ca garnitură am ales o salsa picantă cu ananas, ardei iute și roșii cherry. Gusturi diferite se întâlnesc în acest preparat delicios.
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui marinate, servite cu salsa de ananas
1 ananas
5 roșii cherry
1 ardei iute
1 ceapă roșie, tocată
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet balsamic
1 linguriță semințe de susan
1 lingură pătrunjel, tocat
½ lime
sare
piper
800 g pulpe de pui
1 lingură sirop de agave
1 linguriță ghimbir pudră
Cum să prepari pulpe de pui marinate, servite cu salsa de ananas
- Curăță ananasul și taie-l în felii subțiri. Păstrează 3 dintre ele, iar restul taie-le în cubulețe mici.
- Adaugă cubulețele de ananas într-un bol, împreună cu roșiile cherry, ardeiul iute și ceapa roșie.
- Continuă să adaugi o lingură de ulei de măsline, oțetul balsamic, semințele de susan și pătrunjelul.
- Stoarce sucul din lime și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă pulpele de pui într-un bol mare și toarnă siropul de agave și sosul de soia.
- Asezonează cu ghimbir și sare după gust, apoi adaugă uleiul de măsline rămas.
- Acoperă pulpele cu folie și lasă-le la marinat pentru o oră.
- Transferă-le într-o tavă de cuptor și așază feliile de ananas pe deasupra lor.
- Dă-le la cuptor pentru o oră, la 190 de grade Celsius.
- Servește-le apoi cu salsa de avocado!